default-image

Αλλαγές προκαλούν εγκεφαλικό στους μετεξεταστέους

Κρήτη
Αλλαγές προκαλούν εγκεφαλικό στους μετεξεταστέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ως προεκλογικό τρικ με αρκετή δόση ανευθυνότητας και προχειρότητας και όλα αυτά με φόντο τους μετεξεταστέους της πρώτης λυκείου που με την τράπεζα θεμάτων πολλαπλασιάστηκαν φέτος, χαρακτήρισαν οι εκπαιδευτικοί μία ακόμη αλλαγή στα κριτήρια των μετεξεταστέων, που άλλαξαν μέσα σε μία μέρα και επί της ουσίας επιμηκύνουν την αγωνία των μαθητών που δεν ξέρουν μέχρι σήμερα αν είναι τελικά μετεξεταστέοι ή όχι.

Η εγκύκλιος του υφυπουργού που έφτασε χθες μόλις στις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης όλης της χώρας επί της ουσίας βοηθά τους μαθητές με μέσο όρο 12,5 να μη μένουν σε κανένα μάθημα ωστόσο αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Περισσότερο για το ότι έρχεται με τέτοια καθυστέρηση, μετά από τόσες αλλαγές με τα σχολεία κλειστά επί της ουσίας και μάλιστα διά τηλεφώνου. Αφού με αυτό τον τρόπο θα ενημερωθούν από τους διευθυντές οι μαθητές τι τελικά θα πρέπει να κάνουν.

Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουν τους μαθητές και τις οικογένειές τους σαν πειραματόζωα εξήγησαν οι καθηγητές επισημαίνοντας με νόημα, ότι όλη αυτή η λογική θυμίζει περισσότερο προεκλογική παροχολογία... Και λιγότερο ουσιαστική εκπαιδευτική διαδικασία.

Πάντως, πέρα από την διασταύρωση των στοιχείων από τους διευθυντές των λυκείων η  επιβεβαίωση από τους καθηγητές θα γίνει στις αρχές του Σεπτέμβρη .με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται όπως εξήγησαν από την ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Η αγωνία πάντως έχει φτάσει στο απροχώρητο για μαθητές και γονείς που ήδη στις περιπτώσεις που μπορούν οικονομικά, έχουν ξεκινήσει προετοιμασία με φροντιστήρια… Δίχως όμως να γνωρίζουν αν όντως είναι μετεξεταστέοι.

Της Ράνιας Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News