Ειδήσεις

Χωρίς μεγάλα... όνειρα άνοιξε ο κοινωνικός τουρισμός

Άνοιξε για τις αιτήσεις συμμετοχής το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού, ωστόσο πολλοί από τους δικαιούχους, μάλλον δε δείχνουν τον απαραίτητο ενθουσιασμό. Όχι γιατί δε θα ήθελαν, όπως εξηγούν μερικές μέρες διακοπών, αλλά γιατί οικονομικά τουλάχιστον ακόμη και υπό αυτές τις συνθήκες αδυνατούν.

Το πρόγραμμα, όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΗ, αφορά 100 και πλέον χιλιάδες δικαιούχους πανελλαδικά. Όμως καλύπτει μόνο ένα μέρος της διαμονής και σε καμία περίπτωση έξοδα μετακίνησης και διατροφής.

Οι δικαιούχοι είναι

1. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που έχουν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του ΙΚΑ ΕΤΑΜ για το 2013.

2. Άνεργοι που έλαβαν το 2013 τακτική επιδότηση ανεργίας διάρκειας δύο τουλάχιστον μηνών.

3. Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο ειδικό μητρώο ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Η διαδικασία περιλαμβάνει αρχικά ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων από σήμερα μέχρι και τις 11 Αυγούστου από την διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ και αμέσως μετά την προσκόμιση στα γραφεία του Οργανισμού των δικαιολογητικών τους.

Όπως:  ταυτότητα ή διαβατήριο.

Επίσημο έγγραφο από το οποίο προκύπτει το ΑΜΚΑ όλων των ωφελούμενων ατόμων σε μια οικογένεια δικαιούχου.

Βιβλιάρια ασθενείας σε ισχύ όλων των μελών.

Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

Για εξαρχής αποτυχημένη διαδικασία που θα καταλήξει σε φιάσκο έκανε λόγο ο κ. Βαρδάκης εξηγώντας ότι με τα οικονομικά δεδομένα που ισχύουν... εκείνοι που θα κάνουν χρήση του προγράμματος δε θα είναι πολύ περισσότεροι από εκείνους που έκαναν πέρυσι και δεν ξεπέρασαν τοπικά τα 30 όπως τόνισε άτομα.

Της Βάλιας Μπούη

Σχόλια