Ειδήσεις

Μαροκινός γητευτής ερπετών στη μάχη για τον "Σήφη" (video)

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ζωής του πρέπει να θεωρεί ο Ολιβιέ Μπεχρά, ο Μαροκινός σπεσιαλίστας γητευτής των κροκοδείλων, το  ότι ο "Σήφης", ο νεαρός κροκόδειλος, παραμένει και απολαμβάνει τα νερά του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο. Γεγονός που τον οδήγησε στο να εκφράσει την επιθυμία να έρθει στην  Κρήτη και να ριχτεί στη  μάχη για την αιχμαλωσία του μεγάλου ερπετού.  

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Και ενώ ο μαροκινός ακτιβιστής που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μελέτη και καταγραφή κροκοδείλων ζητάει να του εξασφαλίσουν τα εισιτήρια και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει ο ίδιος, ο δημοφιλής πλέον "Σήφης"  έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον και ενός άλλου έμπειρου ερπετολόγου από την Αυστρία. Του Έρβιν Μόζερ.

Οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον του κροκόδειλου, θα ληφθούν στο τέλος της εβδομάδας στη διάρκεια νέας σύσκεψης με τα σενάρια να θέλουν ακόμη και τη δημοτική Αρχή Αμαρίου να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο  και να τάσστεται υπέρ παραμονής του Σήφη στο φράγμα Ποταμών.

Ο νεαρός "Σήφης" πάντως, μέρα με την ημέρα αποδεικνύεται περισσότερο έξυπνος απ' ότι τον περίμεναν οι ειδικοί, καθώς εκτός του ότι άλλαξε σημείο που συχνάζει, αρκετά συχνά από το Σάββατο μέχρι και σήμερα φτάνει σε απόσταση αναπνοής από τη φάκα που έχει στηθεί στο ύψος της Πατσού, όμως παρόλα αυτά δεν πέφτει στην παγίδα.

Σχόλια