Ειδήσεις

Μαζικές συλλήψεις για κάνναβη και λαθραία πακέτα τσιγάρων

Έντεκα άτομα για αδικήματα κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα στο Ηράκλειο συνελήφθησαν στο Ηράκλειο. Μάλιστα κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 700 γραμμάρια κάνναβη, και 661 πακέτα τσιγάρα.

Αναλυτικοτερα και σύμφωνα με το δελτίο της αστυνομίας συνελήφθησαν, το πρωί σε Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, έντεκα  αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας από 23 έως και 35 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και για παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και παραβατικών συμπεριφορών,  πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες των συλληφθέντων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

· 732 γραμμάρια κάνναβη,

· 661 πακέτα τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη από το νόμο ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνταν τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης και

· Το χρηματικό ποσό των τριακοσίων πενήντα (350) ευρώ, ως προερχόμενο από παράνομες δραστηριότητες.

Το προανακριτικό έργο, διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν, στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.   

Σχόλια