Ειδήσεις

Με "Γαλλικά" απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης στους Σύρους

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια των 140 μεταναστών από τη Συρία που από την 1η Απριλίου όταν και βρέθηκαν στα Χανιά, παραμένουν ελεύθεροι-πολιορκημένοι, χωρίς να γνωρίζουν το μέλλον τους.

Οι 140 βρέθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στην αντιπεριφέρεια Χανίων για να διαμαρτυρηθούν όταν τους έγινε γνωστό ότι σταματάει η σίτιση τους.

Οι μετανάστες έχοντας την συμπαράσταση και πολιτών ζήτησαν από τον αντιπεριφερειάρχη κ. Απόστολο Βουλγαράκη στην συνάντηση που είχαν μαζί του να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους ωστόσο αυτός τους έκανε γνωστό ότι είναι ουσιαστικά αναρμόδιος να δώσει λύση, ενώ δεν έλειψαν και οι μικροεντάσεις.

Παρακολουθείστε τις στιγμές έντασης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων στην προσπάθεα τους οι 140 μετανάστες απο τη Συρία να ζητήσουν βοήθεια από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Χανίων και του ξενοδόχου που φιλοξενεί τους μετανάστες αναφορικά με το εάν και από ποιον δόθηκε εντολή να σταματήσει από σήμερα η σίτιση των αλλοδαπών.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο αντιπεριφερειάρχης επέρριψε ευθύνες για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο κεντρικό κράτος και παρέπεμψε τους πρόσφυγες στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης.

«Δεν έχω καμία αρμοδιότητα και δεν μου έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για πολιτική προστασία», υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο κ. Βουλγαράκης κάνοντας λόγο για «ανάλγητο κράτος», ενώ διέψευσε τις καταγγελίες του ξενοδόχου ότι ο ίδιος έδωσε προφορική εντολή να σταματήσει η σίτιση των προσφύγων.

Σύμφωνα πάντως, με δηλώσεις του ξενοδόχου σε τοπικά ΜΜΕ για τη φιλοξενία των μεταναστών και τη διατροφή τους δεν έχει πάρει μέχρι σήμερα χρήματα, ενώ και το ξενοδοχείο του μεσούσης της τουριστικής περιόδου δεν μπορεί να λειτουργήσει και μάλιστα με πελάτες που εδώ και καιρό είχαν κλείσει δωμάτια.

Οι 140 μετανάστες μεταξύ των οποίων είναι και 47 παιδιά έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν για έξι μήνες στη χώρα και μετά το τέλος αυτής της περιόδου να επαναπατριστούν, προοπτική που δεν τους βρίσκει σύμφωνους, καθώς επιθυμούν, όπως έχουν δηλώσει, να τους επιτραπεί να ταξιδέψουν στην Ευρώπη.

Του Αντώνη Νομικού

Σχόλια