default-image

Παρέμβαση μετά το δημοσίευμα: Θα καθαρίσουν το μνημείο

Κρήτη
Παρέμβαση μετά το δημοσίευμα: Θα καθαρίσουν το μνημείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου στο κάλεσμα που της απευθύναμε, μέσω της δημοσίευσης του σκουπιδαριού και των ξερόχορτων, να ασχοληθεί με τον καθαρισμό της περιοχής των τειχών, στο κομμάτι της ανόδου προς τον τάφο του Νίκου Καζαντζάκη.

Το χθεσινό μας ρεπορτάζ εμπεριείχε και φωτογραφίες από τον Νίκο Χαλκιαδάκη και προκάλεσε ενδιαφέρον όχι μόνο στην κοινή γνώμη αλλά και στις αρμόδιες δημοτικές Αρχές.

Ένα μικρό δάσος πάνω στην Πλαστήρα, στα μάτια όλων των περαστικών. Και από 'κει και πέρα, αρχίζοντας να ανηφορίζει ο επισκέπτης για να προσεγγίσει τον τάφο του μεγάλου στοχαστή Νίκου Καζαντζάκη, βρίσκεται μπροστά σε διάσπαρτους σωρούς από σκουπίδια, ενώ βλέπει επίσης ξεχειλισμένους σκουπιδοτενεκέδες. Σε κάποιο σημείο, μάλιστα, ταμπέλα για το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη είναι καλυμμένη από τα κλαδιά ενός δέντρου.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ηρακλείου Μανόλης Αχλαδιανάκης μάς ενημέρωσε χθες ότι η αρμόδια Διεύθυνση για τα τείχη έστειλε για μια πρώτη αυτοψία ανθρώπους στο σημείο, ενώ διαβεβαίωσε πως «ό,τι πρέπει να γίνει θα γίνει». «Βέβαια, τα τείχη καταλαμβάνουν τεράστια έκταση, αλλά το μεγάλο και τεράστιο πρόβλημα, χωρίς αυτό να δικαιολογεί την κατάσταση που μας περιγράψατε μέσα από το δικό σας ρεπορτάζ, είναι η έλλειψη προσωπικού», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Το πράσινο του Ηρακλείου στηριζότανε στην Κοινωφελή Εργασία και στα δίμηνα. Τώρα δεν υπάρχουν ούτε Κοινωφελής Εργασία ούτε δίμηνα. Με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή ελάχιστοι άνθρωποι να προσπαθούν να "μαζέψουν" το Ηράκλειο σε αυτούς τους τομείς. Είναι από τα προβλήματα που δε φαίνονται να αντιμετωπίζονται. Εγώ τώρα έχω ξεκινήσει μια εργολαβία για ένα κομμάτι του Ηρακλείου για να μαζέψουμε τα αμάζευτα. Υπάρχει μια διαδικασία πρόσληψης και εκεί που πρέπει να έχουμε 60 εργαζόμενους στο Πράσινο έχουμε μόνο 15 ανθρώπους για όλο το Ηράκλειο. Είναι αδύνατον να ανταποκριθούμε. Αλλά για το θέμα που μου γνωστοποιήσατε έδωσα προτεραιότητα κατευθείαν».

Του Χριστόφορου Παπαδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News