Ειδήσεις

Κυριακάτικη υπαίθρια αγορά στο Δήμο Αρχανών-Αστερουσίων

Το όραμα της νέας Κυριακάτικης υπαίθριας αγοράς που διοργανώνει ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων είναι να ξαναθυμήσει σε δημότες, αλλά και όσους θέλουν να επισκεφτούν την υπαίθρια αγορά του Δήμου, τον πραγματικό σκοπό του εμπορίου που είναι εκτός από προϊόντα, να μεταφέρει, ιδέες, αξίες και πολιτισμό.

Ο Δήμος Αρχανών-Αστερουσίων θέτει το λιθαράκι για να θεσμοθετηθεί μια ποιοτική αγορά-βήμα για τους ντόπιους παραγωγούς, μεταποιητές, οικοτέχνες. Τόσο κοντά στην πόλη του Ηρακλείου, σε διαφορετικό χωριό, κατά περίπτωση, μια ξεχωριστή και "ζωηρή" πρόταση για όλους!

Ο Δήμος λοιπόν προσκαλεί τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια αυτή σε μια αγορά, χωρίς μεσάζοντες, που βασίζεται στις ανθρώπινες σχέσεις, την εμπιστοσύνη και τη γνώση του ευ ζειν! Για να περάσει μια όμορφη, διαφορετική Κυριακή, γεμάτη και αληθινή!

Γιατί θα βρει: εκλεκτά προϊόντα ντόπιων παραγωγών, εξαιρετικές ποικιλίες ζαρζαβατικών μέχρι τυράκι νόστιμο από έμπειρα χέρια. Αλλά και χειροτεχνίες, αντικείμενα φτιαγμένα με μεράκι. Ταυτόχρονα, θα υπάρχουν πολιτιστικά δρώμενα και εργαστήρια όπως και δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους!

Εδώ ανακαλύπτει κανείς και τις κρυφές ομορφιές της περιοχής, μέσα από περιπάτους στη φύση, μονοπάτια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία!

Πρόγραμμα πρώτων αγορών:

• 20 Ιουλίου, 18.00-21.00 στα Πεζά

• 27 Ιουλίου, 18.00-21.00 στον Πύργο

• 3 Αυγούστου, 18.00-21.00 στις Αρχάνες

Περισσότερες πληροφορίες στο facebook: kiriakatikesagores

Σχόλια