default-image

Και οδηγός λεωφορείου και μαντιναδολόγος

Κρήτη
Και οδηγός λεωφορείου και μαντιναδολόγος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οδηγά το αστικό λεωφορείο στους δρόμους των Χανίων ακολουθώντας την οικογενειακή της παράδοση… ωστόσο πέρα από το βολάν στο οποίο τα καταφέρνει περίφημα έχει και μια ακόμα ικανότητα. Να γράφει μαντινάδες, ρίμες και τραγούδια.

Ο λόγος για την Εύη Βροντορινάκη που δεν κατέκτησε μόνο μια θέση σε ένα κυρίως ανδροκρατούμενο και δύσκολο επάγγελμα αυτό του επαγγελματία οδηγού λεωφορείου, αλλά και μια θέση στην λίστα των μαντιναδολόγων της Κρήτης έχοντας μάλιστα γράψει και εκδώσει πρόσφατα το πρώτο της βιβλίο.

Η Εύη περνά τις περισσότερες ώρες της ζωής της στο τιμόνι του αστικού λεωφορείου που οδηγεί στα Χανιά. «Το να οδηγάς ένα αστικό λεωφορείο και μάλιστα σε μια πόλη όπως και τα Χανιά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Όμως όταν έχεις θέληση όλα γίνονται», δήλωσε.

Ωστόσο πέρα από τις δυσκολίες του βολάν και επηρεασμένη από τα παιδικά της βιώματα, καθώς μεγάλωσε μέσα στα ήθη και τα έθιμα της Κρήτης από πολύ μικρή αγάπησε τον κρητικό στίχο και την μουσική.

«Είναι για μένα τρόπος ζωής και έκφρασης», επισημαίνει.

Όπως η ίδια επισημαίνει τα πρώτα της ποιήματα άρχισε να τα γράφει στο δημοτικό Τα ποιήματα, έγιναν αργότερα μαντινάδες και τραγούδια και ήδη έχει συμμετοχή σε δυο δισκογραφικές δουλειές με δικές της μαντινάδες.

Όμως δεν σταμάτησε εκεί.

Προχώρησε στην έκδοση και του πρώτου της βιβλίου.

Έχει τίτλο "Τση Μοίρας το στραπάτσιο" και στις 152 σελίδες του περιέχει ρίμες, μαντινάδες και τραγούδια.

«Σε αυτό το βιβλίο θέλω να αφουγκραστούμε μαζί τα λόγια της ψυχής», τονίζει η ίδια στο εισαγωγικό της σημείωμα. Στο βιβλίο περιέχονται 161 δημιουργίες της που συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό.

Το βιβλίο της Εύης Βροντορινάκη διατίθεται σε βιβλιοπωλεία των Χανίων και σύντομα θα διατίθενται και σε βιβλιοπωλεία όλης της Κρήτης.

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News