default-image

"Το σημαντικότερο βήμα για το Γηροκομείο Σητείας έγινε"

Κρήτη
"Το σημαντικότερο βήμα για το Γηροκομείο Σητείας έγινε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις συντονισμένες προσπάθειες που καταβάλει ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Σητείας για την ολοκλήρωση του Γηροκομείου Σητείας, αναφέρθηκε ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Πλακιωτάκης, σε σύντομο χαιρετισμό του, στην διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης του πλάνου κατασκευής του Γηροκομείου.  

«Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», ανέφερε ο κ. Υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι «το σημαντικότερο βήμα έχει πλέον γίνει ώστε σύντομα το όνειρο να είναι μια πραγματικότητα».

Ο κ. Πλακιωτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στο τεράστιο κοινωνικό έργο που έχει παράγει για την Σητεία και όχι μόνο ο Σύλλογος στα 87 χρόνια ζωής του, προσθέτοντας ότι «σήμερα που η πατρίδα μας βιώνει μια πολύ βαθιά κρίση, το έργο αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία, καθώς ξεπερνά κατά πολύ την φιλανθρωπία και εντοπίζεται πλέον στην αλληλεγγύη».

Ειδικότερα στον χαιρετισμό του ο κ. υφυπουργός, ανέφερε τα εξής :

«Επιτρέψτε μου καταρχάς να σας εκφράσω την λύπη μου που δεν είμαι κοντά σας, αυτή την ξεχωριστά σημαντική στιγμή, τόσο για τον Σύλλογο, όσο και για την Σητεία μας. Λόγοι που έχουν να κάνουν αποκλειστικά και μόνον με τον φόρτο εργασίας του υπουργείου με υποχρεώνουν να είμαι μακριά σας. Μακριά από τον όμορφο τόπο μας.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Και στην περίπτωση του Γηροκομείου Σητείας, το αξίωμα αυτό βρίσκει την πλήρη εφαρμογή του, καθώς σήμερα γίνεται το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεμελίωση του.

Αν και έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στο σημείο εκείνο που το όνειρο θα έχει γίνει πραγματικότητα, εντούτοις κανείς δεν μπορεί πλέον να αμφισβητήσει τόσο την βούληση, όσο και την αποφασιστικότητα των ανθρώπων εκείνων που οραματίστηκαν αυτό το έργο, για την ολοκλήρωση του.

Όπως ήδη γνωρίζετε πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ιστορικού Φιλανθρωπικού Συλλόγου Σητείας.

Ενός Συλλόγου ο οποίος δεν μετρά μόνο 87 χρόνια σταθερής παρουσίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο μας, αλλά - μέσο της προσφοράς του - έχει καταστήσει την έννοια φιλανθρωπία, μια στενή έννοια που δεν ανταποκρίνεται απόλυτα στην συνολική προσφορά του.

Ο Σύλλογος πλέον έχει μετουσιώσει σε καθημερινή πράξη την αλληλεγγύη προς τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας.

Τα μέλη του, μέσα από την συνεχή και σταθερή προσφορά τους, έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν, μια νέα διάσταση στο τι είναι εν τέλει η φιλανθρωπία, κάνοντας την ως λέξη να μοιάζει φτωχή για να περιγράψει με σαφήνεια τις πραγματικές διαστάσεις του τεράστιου κοινωνικού έργου που παράγουν.  

Η νέα λέξη που νομίζω πως μπορεί να περιγράψει καλύτερα αυτό που συμβαίνει με τον Σύλλογο είναι η αλληλεγγύη, γιατί σε καμιά στιγμή της προσφοράς αυτής δεν υπήρξε ούτε στο ελάχιστο η υπόνοια πως οι δυνατοί, φροντίζουν τους αδυνάτους.

Το μόνο που υπήρξε ήταν άνθρωποι που στήριξαν και συνεχίζουν να στηρίζουν άλλους ανθρώπους χωρίς ιδιοτέλεια και χωρίς αντάλλαγμα. Χωρίς να τους προσβάλουν ή να τους μειώνουν στο ελάχιστο. Πολλές φορές, χωρίς να ξέρουμε εμείς οι πολλοί.

Το ίδιο συμβαίνει τώρα και με το Γηροκομείο Σητείας.

Όπως γνωρίζετε όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου δύο χρόνια ως ένα όνειρο.

Στην αρχή ήταν μια κουβέντα. Μετά από λίγο το όνειρο αυτό σταμάτησε να φαντάζει και τόσο μακρινό κάτι που συνέβη όταν ήλθαν οι σημαντικές δωρεές γης οι οποίες έθεσαν πλέον τις βάσεις πάνω στις οποίες άρχισαν τα σχέδια να παίρνουν σάρκα και οστά.

Όταν ήλθαν αυτές οι τόσο σημαντικές δωρεές κανείς δεν πανηγύρισε. Όλοι σκέφτηκαν την αποστολή που έπρεπε να φέρουν εις πέρας και οι σκέψεις αυτές τους γέμισαν με ευθύνη.

Και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το βάρος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε να σηκώσουμε εθελοντικά, είναι χίλιες φορές πιο μεγάλο από το βάρος της ευθύνης που μας αναθέτουν.

Είμαι βέβαιος πως από εδώ και πέρα όλα θα προχωρήσουν με πιο ταχείς ρυθμούς ώστε πολύ σύντομα να κόψουμε την κορδέλα του Γηροκομείου Σητείας για να προσφέρουμε βοήθεια και ανακούφιση σε αυτούς που πραγματικά την χρειάζονται και την έχουν ανάγκη. Στις περήφανες γερόντισσες και στους περήφανους γέροντες μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Φιλανθρωπικό Σύλλογο Σητείας πως και αυτή την φορά θα τα καταφέρει, γιατί έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια, πως δεν κάνει τα πράγματα σωστά. Αλλά κάνει τα σωστά πράγματα. »

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News