default-image

Οργή της Μόσχας μετά την οβίδα σε Ρωσικό χωριό

Κόσμος
Οργή της Μόσχας μετά την οβίδα σε Ρωσικό χωριό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο «στοχευμένων πληγμάτων» επί του ουκρανικού εδάφους μετά την πτώση οβίδας σε ρωσικό χωριό της ρωσο-ουκρανικής μεθορίου, που είχε σαν αποτέλεσμα έναν νεκρό, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Kommersant που επικαλείται πηγή του Κρεμλίνου.

«Η υπομονή μας έχει όρια», διαρρέει το Κρεμλίνο με αξιωματούχους να προσθέτουν ότι «δεν θα πρόκειται για στρατιωτική επιχείρηση μεγάλης κλίμακας, αλλά αποκλειστικά για στοχευμένα πλήγματα εναντίον θέσεων από τις οποίες προέρχονται τα πυρά προς το ρωσικό έδαφος».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «η Μόσχα γνωρίζει ακριβώς από πού προέρχονται τα πυρά» .

Η Μόσχα προειδοποίησε χθες το Κίεβο ότι η πτώση της οβίδας σε ρωσικό χωριό κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία θα έχει «μη αναστρέψιμες συνέπειες» , χαρακτηρίζοντας το περιστατικό «επίθεση» εκ μέρους της Ουκρανίας.

 «Στη Ρωσία, θεωρούμε αυτήν την πρόκληση ακόμη μία επιθετική ενέργεια εκ μέρους της Ουκρανίας. Αυτό το γεγονός δείχνει την εξαιρετικά επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης στα σύνορα ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, η οποία μπορεί να έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, για τις οποίες την ευθύνη θα φέρει η Ουκρανία», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Το Κίεβο από την πλευρά του αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι φέρει ευθύνη για την εκτόξευση της οβίδας που έπεσε στο ρωσικό έδαφος. «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν πραγματοποιούν βολές κατά του εδάφους της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Δεν ρίξαμε εμείς», δήλωσε ο Αντρέι Λισένκο, εκπρόσωπος του ουκρανικού συμβουλίου εθνικής ασφάλειας και άμυνας.

Στην ιδέα μίας ρωσικής απάντησης στο χθεσινό περιστατικό αναφέρθηκε επίσης ο αντιπρόεδρος της άνω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, Γεβγκένι Μπουσμίν. «Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όπλα ακριβείας... για να καταστρέψουμε τα όπλα που εκτόξευσαν αυτήν την οβίδα» φέρεται να είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News