default-image

Στη φυλακή 5 μέλη των συμμοριών (video)

Κρήτη
Στη φυλακή 5 μέλη των συμμοριών (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον δρόμο για την φυλακή πήραν νωρίς το απόγευμα 4 από τους συνολικά 7 κατηγορούμενους για συμμετοχή στις εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν κοκαΐνη στα στέκια της νεολαίας του Ηρακλείου και μαζί με ένα ακόμη άτομο που κρίθηκε προ ημερών προφυλακιστέο,συνολικά οι κατηγορούμενοι που προφυλακίστηκαν είναι πέντε.

Στις απολογίες τους  σήμερα αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται ακόμη και οι φερόμενοι ως εγκέφαλοι αλλά και ο 26χρονος που θεωρείται συνδετικός κρίκος, ο οποίος  ολοκλήρωσε πρώτος την απολογία του ενώπιον του Ανακριτή ενώ σε δάκρυα ξέσπασαν η μητέρα του και κάποιοι από τους φίλους του.

Στους τρεις Αλβανούς επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ και περιοριστικοί όροι όπως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Α.Τ  της περιοχής τους.

Από νωρίς το πρωί το Δικαστικό Μέγαρο του Ηρακλείου ήταν γεμάτο από συγγενείς των κατηγορουμένων, πολλά νεαρά άτομα που ήθελαν να τους συμπαρασταθούν, ενώ παρών ήταν και ένας από τους δυο συγκατηγορούμενος τους που αφέθηκαν ελεύθεροι την Παρασκευή.

Η διαδικασία κράτησε αρκετές ώρες, ενώ υπήρξε και νέα συμπληρωματική απολογία του 23χρονου υπαρχηγού της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης ο οποίος έχει κριθεί προφυλακιστέος. Σύμφωνα με πληροφορίες η κατάθεση του αφορά στην κατοχή κάποιων μαχαιριών.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Αίσθηση προκαλούν τα όσα η "ΚΡΗΤΗ TV" έφερε στο προσκήνιο για τους κώδικες, τη δράση των δύο οργανώσεων και τα πρόσωπα που εμπλέκονται αλλά δεν έχουν συλληφθεί ακόμα. Πρόκειται για νέα αποκαλυπτικά στοιχεία αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο περνούσαν απαρατήρητες οι κινήσεις των μελών των δύο νεανικών εγκληματικών οργανώσεων που κατάφερναν να κερδοσκοπούν τα δύο τελευταία χρόνια από το εμπόριο κοκαΐνης, τα οποία έρχονται στην επιφάνεια με βάση τη δικογραφία- "φωτιά", που βρίσκεται στα χέρια ανακριτή και εισαγγελέα.

Πρόσωπα- "κλειδιά"

Όπως όλα δείχνουν, στους 127 εμπλεκομένους στη δικογραφία εμπλέκονται και πρόσωπα κλειδιά που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ωστόσο η δράση τους σκιαγραφείται μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις συνεργασίες των βασικών κατηγορουμένων με προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποκαλυπτικά στοιχεία, δύο από τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται στη δικογραφία των 7.000 σελίδων με παρατσούκλια που παραπέμπουν σε τοπωνύμια και προδίδουν είτε τον τόπο καταγωγής τους, είτε το χώρο γύρω από τον οποίο δραστηριοποιούνται.

Ο "Τυλισανός"

Ο αποκαλούμενος "Τυλισανός" είναι το πρόσωπο- "κλειδί" από το οποίο αγόραζαν συστηματικά ναρκωτικά και οι δύο εγκληματικές οργανώσεις. Το πρόσωπο- "φάντασμα", όπως χαρακτηρίζεται στη δικογραφία, αποτελεί βασικό προμηθευτή κοκαΐνης του 23χρονου "εγκεφάλου" της πρώτης συμμορίας. Ο ίδιος παραμένει στο απυρόβλητο, καθώς δεν προκύπτει επίσημα στη δικογραφία η ταυτότητά του, αφού στο διάστημα των 40 ημερών παρακολούθησης των επαφών του άλλαξε τρεις φορές τα κινητά τηλεφώνα που χρησιμοποιούσε στα ονόματα αλλοδαπών, αλλά και μιας γυναίκας της οποίας η ταυτότητα είχε κλαπεί το 2009.

Ο "Βοριζανός"

Δύο αγοραπωλησίες κοκαΐνης βάζουν στο παιχνίδι ένα ακόμη άτομο με την κωδική ονομασία "Βοριζανός", ο οποίος φέρεται να προμήθευσε δύο φορές κοκαΐνη τον 23χρονο, που απολογείται σήμερα ως "εγκέφαλος" και καθοδηγητής της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης. Από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν, πάντα με πλαστά στοιχεία, φαίνεται πως οι συναλλαγές τους πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από την οποία εμπνεύστηκαν το παρατσούκλι που χρησιμοποίησαν.

Κωδικοί

Εξίσου ευρηματικός όμως αποδεικνύεται ο κώδικας επικοινωνίας και της δεύτερης συμμορίας με βάση τη δικογραφία. Τα μέλη της είχαν δεχτεί παραγγελίες για ναρκωτικά, τα οποία οι πελάτες αποκαλούσαν ανάλογα με την ποσότητα ως «δυο πιάτα φαΐ, δυο μερίδες παστίτσιο, δυο μπουκάλια κρασί, ένα καφέ, ένα πακέτο τσιγάρα». Ενώ ξεχώριζαν τις παραγγελίες του χασίς αποκαλώντας το «χοντρό» ή το «βαρύ». Σήμερα το πρωί ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ο βασικός πυρήνας των δύο εγκληματικών οργανώσεων: Οι δύο φερόμενοι ως "εγκέφαλοι" και καθοδηγητές τους, καθώς επίσης και πέντε ακόμη άμεσοι συνεργοί τόσο στο εμπόριο κοκαΐνης, όσο και την τοκογλυφία.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News