default-image

Οκτώ στα δέκα ζευγάρια "κλείνουν" εκκλησία και νυχτοφύλακες

Κρήτη
Οκτώ στα δέκα ζευγάρια "κλείνουν" εκκλησία και νυχτοφύλακες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για να μην τους βγει ξινό το γαμήλιο γλέντι προνοούν πλέον τα νέα ζευγάρια, καθώς τα χαρίσματα του γάμου, τα γνωστά "φακελάκια" αποτελούν περιζήτητη λεία για τους επιτήδειους που δεν διστάζουν να μετατρέψουν τη χαρά σε εφιάλτη.

Όπως εξηγούν εκπρόσωποι εταιριών φύλαξης, ολοένα και περισσότεροι μελλόνυμφοι κλείνουν πλέον εκκλησία, κέντρο και σεκιούριτι απαραιτήτως για αν γλιτώσουν τόσο τα χρήματα που προορίζονται για το νέο τους ξεκίνημα, όσο τις φθορές και τη λεηλασία του σπιτιού τους.

Τα κρούσματα που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη είναι ουκ ολίγα, οδηγώντας πλέον την πλειοψηφία των ζευγαριών στη λήψη δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Σύμφωνα με εκπροσώπους ιδιωτικών εταιριών φύλαξης το μέτρο αυτό αφορά πλέον 8 στα 10 νέα ζευγάρια, τουλάχιστον στα Χανιά.

Τα πακέτα που προσφέρουν οι ιδιωτικές εταιρίες φύλαξης στα Χανιά, ολοένα και περισσότερα την τελευταία διετία, περιλαμβάνουν πλέον εκτός από την κάλυψη του σπιτιού των νεόνυμφων, τις κατοικίες των πεθερικών, όσο και τη φύλαξη του αυτοκινήτου του ζευγαριού.

Όπως έχει διδάξει η πικρή εμπειρία, οι θρασύτατοι δράστες αντλούν τα θύματα τους από τις αγγελίες και δρουν σε οργανωμένες ομάδες, παριστάνοντας ακόμη τους καλοντυμένους υπεράνω υποψίας καλεσμένους.

Ωστόσο πλέον, ο δικός τους δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν από δύο έως τέσσερις, είτε και περισσότερους φύλακες, ανάλογα με τη επιλογή του ζευγαριού, καθώς το κόστος θεωρείται προσιτό και αντιστοιχεί περίπου στο μεροκάματο ενός φύλακα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News