default-image

Ο Βοριζανός, ο Τυλισανός και οι «βαριές» παραγγελίες

Κρήτη
Ο Βοριζανός, ο Τυλισανός και οι «βαριές» παραγγελίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον τρόπο με τον οποίο περνούσαν απαρατήρητες οι κινήσεις των μελών των δύο νεανικών εγκληματικών οργανώσεων που κατάφερναν να κερδοσκοπούν τα δυο τελευταία χρόνια από το εμπόριο κοκαΐνης έρχονται στο προσκήνιο με βάση τη δικογραφία-φωτιά που βρίσκεται στα χέρια ανακριτή και εισαγγελέα.

Στους 127 εμπλεκομένους στη δικογραφία εμπλέκονται και πρόσωπα κλειδιά που δεν έχουν συλληφθεί ακόμη, ωστόσο η δράση τους σκιαγραφείται μέσα από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες και τις συνεργασίες των βασικών κατηγορουμένων με προμηθευτές ναρκωτικών ουσιών

Δύο από τα πρόσωπα αυτά αναφέρονται στη δικογραφία των 7 χιλιάδων σελίδων με παρατσούκλια που παραπέμπουν σε τοπωνύμια και προδίδουν είτε τον τόπο καταγωγής τους, είτε τον χώρο γύρω από τον οποίο δραστηριοποιούνται.

Ο αποκαλούμενος "τυλισανός" είναι το πρόσωπο - κλειδί από το οποίο αγόραζαν συστηματικά ναρκωτικά και οι δυο εγκληματικές οργανώσεις. Το πρόσωπο-φάντασμα όπως χαρακτηρίζεται στη δικογραφία αποτελεί βασικό προμηθευτή κοκαΐνης του 23χρονου εγκεφάλου της πρώτης συμμορίας. Ο ίδιος παραμένει στο απυρόβλητο καθώς παρά στο στενό κλοιό δεν προκύπτει επίσημα στη δικογραφία η ταυτότητα του, καθώς στο διάστημα των 40ημερών παρακολούθησης των επαφών του άλλαξε τρείς φορές τα κινητά τηλεφώνα που χρησιμοποιούσε στα ονόματα αλλοδαπών, αλλά και μιας γυναίκας της οποίας η ταυτότητα είχε κλαπεί το 2009.      

Δυο αγοραπωλησίες κοκαΐνης βάζουν στο παιχνίδι ένα ακόμη άτομο με την κωδική ονομασία βοριζανός, ο οποίος φέρεται να προμήθευσε δυο φορές κοκαΐνη τον 23χρονο που απολογείται αύριο ως εγκέφαλος και καθοδηγητής της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης. Από το στίγμα των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιούσαν πάντα με πλαστά στοιχεία φαίνεται πως οι συναλλαγές τους πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή από την οποία εμπνεύστηκαν το παρατσούκλι που χρησιμοποίησαν.

Εξίσου ευρηματικός αποδεικνύεται ο κώδικας επικοινωνίας και της δεύτερης συμμορίας με βάση τη δικογραφία. Τα μέλη της είχαν δεχτεί παραγγελίες για ναρκωτικά τα οποία οι πελάτες αποκαλούσαν ανάλογα με την ποσότητα ως "δυο πιάτα φαί", "δυο μερίδες παστίτσιο", "δυο μπουκάλια κρασί", "ένα καφέ", "ένα πακέτο τσιγάρα".

Παράλληλα ξεχώριζαν τις παραγγελίες του χασίς από την κοκαΐνη αποκαλώντας το "χοντρό ή βαρύ".

Αύριο το πρωί ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί ο βασικός πυρήνας των δύο εγκληματικών οργανώσεων. Οι δυο φερόμενοι ως εγκέφαλοι και καθοδηγητές τους και πέντε ακόμη άμεσοι συνεργοί. Τόσο στο εμπόριο κοκαΐνης όσο και την τοκογλυφία.

Ήδη το δρόμο για τη φυλακή έχει πάρει μετά την απολογία του ο φερόμενος ως υπαρχηγός της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.

Της Έλλης Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News