default-image

Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τρόικα και ιδιωτικοποιήσεις

Ελλάδα
Σύγκρουση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τρόικα και ιδιωτικοποιήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύγκρουση ξέσπασε το Σάββατο μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Η πρώτη πράξη παίχτηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταλογίζει στην κυβέρνηση «εξευτελισμό κάθε έννοιας δημοκρατίας και κοινοβουλευτικής διαδικασίας», σε σχόλιό του για τις πολιτικές εξελίξεις, επισημαίνοντας ότι ο «μόνος δρόμος αξιοπρέπειας, ο μόνος δρόμος προστασίας της δημοκρατίας περνά μέσα από την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και των εκφραστών της».

«Όσο περισσότερο απομονώνεται κοινωνικά και ηττάται πολιτικά, ο πρωθυπουργός μετέρχεται των πλέον αυταρχικών και αλαζονικών μεθόδων που εγγυώνται -έστω και προσωρινά- ότι δε θα αμφισβητηθεί το μνημονιακό σχέδιο και οι δεσμεύσεις απέναντι στην τρόικα», τονίζεται σε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στη γνωστή ρητορική περί μνημονίων και "ανατροπής"», ήταν η απάντηση της εκπροσώπου της κυβέρνησης.

«Ο Αλέξης Τσίπρας», σχολίασε η κ. Βούλτεψη, «θα πρέπει πρώτα να εξηγήσει επιτέλους στον ελληνικό λαό τι από όλα όσα έχει κατά καιρούς πει θα κάνει με το μνημόνιο: Θα το σχίσει; Θα το ακυρώσει; Θα το καταργήσει; Θα το αναθεωρήσει; Θα το αντικαταστήσει; Θα το αναστείλει; Ή θα προχωρήσει στην "απένταξη", όπως μας είπε προσφάτως μιλώντας στο συνέδριο του Economist;».

Και συμπλήρωσε: «Έως ότου o κ. Τσίπρας καλύψει την απόσταση ανάμεσα στο "σχίσιμο" και στην "απένταξη", ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δίνουν τη μάχη για να σταθεί η χώρα στα πόδια της και να βγει από τα μνημόνια χωρίς να γίνει Αργεντινή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News