default-image

Όλα έτοιμα για το μεγάλο πανηγύρι στη Βόνη

Κρήτη
Όλα έτοιμα για το μεγάλο πανηγύρι στη Βόνη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομαλά εξελίσσονται οι διαδικασίες συντονισμού του εορτασμού της ιεράς πανηγύρεως Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης στη δημοτική ενότητα Θραψανού, στις οποίες έχει προχωρήσει η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας. Ο εορτασμός της Αγίας Μαρίνας στο Μοναστήρι της Βόνης, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου, αποτελεί θρησκευτικό γεγονός ευρείας κλίμακας και προσελκύει περισσότερους από 100.000 πιστούς, τόσο από την Κρήτη όσο και από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες του εορτασμού, ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης έχει συγκαλέσει σχετική σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου, στις 10 π.μ., στο χώρο της Μονής. Στη σύσκεψη έχουν κληθεί και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηρακλείου, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Ηρακλείου, τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Κέντρα Υγείας Καστελίου και Αρκαλοχωρίου, την Ιερά Μητρόπολη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου, τη Διοικούσα Επιτροπή της Ι.Μ. Αγίας Μαρίνας Βόνης, τους συλλόγους Τοπικών Κοινοτήτων και τους φορείς του Δήμου.

Η δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας έχει ήδη υλοποιήσει και συνεχίζει τις παρεμβάσεις βελτίωσης της ενδοδημοτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή της δημοτικής ενότητας Θραψανού. Παράλληλα, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, παρεμβάσεις γίνονται και στα σημεία του επαρχιακού οδικού δικτύου από τα οποία θα γίνεται η διέλευση των οχημάτων από και προς τη Μονή. Συν τοις άλλοις, οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προχωρήσει σε εξωραϊσμό της περιοχής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News