default-image

Η "Λυσιστράτη" στην Κρήτη

Πολιτισμός
Η "Λυσιστράτη" στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, η μεγαλοφυέστερη σύλληψη αντιπολεμικής κωμωδίας του παγκόσμιου θεάτρου, βάζει τα καλοκαιρινά της και αρχίζει περιοδεία σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Τσέζαρις Γκραουζίνις, με τη Μαρία Καβογιάννη στην πρώτη της εμφάνιση στον εμβληματικό ομώνυμο ρόλο, τον Αντώνη Λουδάρο στο ρόλο του Πρόβoυλου, την Καίτη Κωνσταντίνου στο ρόλο της Κλεονίκης, τον Θανάση Τσαλταμπάση στο ρόλο του Κινησία, τη Νάντια Κοντογεώργη ως Μυρρίνη, τη Μαργαρίτα Βαρλάμου ως Λαμπιτώ και πολλούς ακόμη σπουδαίους ηθοποιούς.

 Η μετάφραση και η απόδοση είναι του Σπύρου Α. Ευαγγελάτου, τα σκηνικά και τα κοστούμια του Γιώργου Πάτσα, η μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη και οι φωτισμοί της Σοφίας Αλεξιάδου. Το έργο ανεβαίνει σε συμπαραγωγή της Highway και της "Λυκόφως" με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων στην Κρήτη έχει ως εξής:

- Τρίτη 15 Ιουλίου, κηποθέατρο "Ν. Καζαντζάκης", Ηράκλειο.

- Τετάρτη 16 και Πέμπτη 17 Ιουλίου, θέατρο "Ερωφίλη" Φορτέτζα, Ρέθυμνο.

- Παρασκευή 18 Ιουλίου, 3ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας, Ιεράπετρα.

- Σάββατο 19 Ιουλίου, Ενετικό Κάστρο Καζάρμα, Σητεία.

- Κυριακή 20 και Δευτέρα 21 Ιουλίου, θέατρο Ανατολικής Τάφρου, Χανιά.

Συντελεστές

Μετάφραση-απόδοση: Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνοθεσία: Τσέζαρις Γκραουζίνις

Σκηνικά-κοστούμια: Γιώργος Πάτσας

Μουσική: Δημήτρης Θεοχάρης

Στίχοι τραγουδιών: Γιώργος Μπακόλας

Επιμέλεια κίνησης: Δήμητρα Κρητικίδη

Επεξεργασία κειμένου: Ο μεταφραστής και οι ηθοποιοί της παράστασης. Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου.

Παίζουν οι Μαρία Καβογιάννη, Αντώνης Λουδάρος, Καίτη Κωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Νάντια Κοντογεώργη, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Θανάσης Κουρλαμπάς, Τζίνη Παπαδοπούλου, Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Παπανικολάου, Θωμάς Γκαγκάς, Ελίνα Μάλαμα, Βασίλης Πουλάκος και Γεράσιμος Σκαφίδας.

Παραγωγή: Γιώργος Λυκιαρδόπουλος - Highway Productions - "Λυκόφως" σε συμπαραγωγή με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου.

Executive producer: Παναγιώτης Τρύφων.

Το έργο

"Λυσιστράτη" του Αριστοφάνη, μία από τις σπουδαιότερες κωμωδίας της παγκόσμιας δραματουργίας. Οι γυναίκες των αντιπάλων παραστάσεων (Αθηναίοι, Σπαρτιάτες και οι σύμμαχοί τους) αποφασίζουν - σε μια συναρπαστική αρχική σκηνή - να κατέβουν σε ερωτική απεργία, μη επιτρέποντας στους άντρες να τις αγγίξουν. Οι Αθηναίες με πονηριά καταλαμβάνουν την Ακρόπολη, όπου φυλάγεται ο θησαυρός της πόλης, και αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση. Από 'δω και πέρα ακολουθούν εκρηκτικά κωμικά επεισόδια, άλλοτε με λεπτό χιούμορ και άλλοτε σαν χοντρή φάρσα.

Εισιτήρια

Οι τιμές των εισιτηρίων έχουν ως εξής: 18 ευρώ κανονικό, 15 ευρώ μειωμένο (φοιτητικά, άνω των 65, έως 18 ετών, ΑμεΑ, σύλλογοι, ομαδικά), 12 ευρώ ανέργων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News