default-image

Τραγωδία στο Καρλόβασι Σάμου με δύο νεκρούς μετανάστες

Ελλάδα
Τραγωδία στο Καρλόβασι Σάμου με δύο νεκρούς μετανάστες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα τραγωδία με δύο νεκρούς μετανάστες -έναν άντρα και μια γυναίκα- σημειώθηκε την Παρασκευή όταν το σκάφος που τους μετέφερε βυθίστηκε δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι Σάμου.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Λιμενικό και κατά τη διάρκεια ευρείας επιχείρησης διασώθηκαν 13 άτομα, 12 άντρες και μια γυναίκα. Ηδη, οι μετανάστες που έχουν εντοπιστεί μεταφέρονται με πλωτά σκάφη του Λιμενικού και με το ελικόπτερο Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ Σάμου.

Ασαφείς παραμένουν οι πληροφορίες για αγνοούμενους. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, στη λέμβο που είχε ξεκινήσει από την Τουρκία μετέβαιναν περισσότερα από 30 άτομα, πιθανότατα 38.

Σύμφωνα με το πλήρωμα ιστιοφόρου που εντόπισε ανθρώπους στη θάλασσα και ειδοποίησε το Λιμενικό, δεν υπήρχαν στην περιοχή σημάδια από τη λέμβος που μετέφερε τους μετανάστες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης στην περιοχή, σύμφωνα με το imerisia.gr, στην οποία συμμετέχουν τρία σκάφη και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ναυαγοσωστικό και ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, καθως και παραπλέοντα πλοία.

Το έργο των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνουν οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πραγματοποιεί σήμερα και αύριο επίσκεψη στα νησιά της Σύμης και Τήλου, με κεντρικό θέμα την αντιμετώπιση της παράνομης εισόδου μεταναστών στη χώρα μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός θα επισκεφτεί τις λιμενικές Αρχές των δύο νησιών, ενώ θα πραγματοποιήσει και συναντήσεις εργασίας με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών, καθώς και της Περιφερειακής Ενότητας Δωδεκανήσου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News