default-image

Βενιζέλος: "Θα επιμείνουμε στο σχέδιο των φοροελαφρύνσεων"

Ελλάδα
Βενιζέλος: "Θα επιμείνουμε στο σχέδιο των φοροελαφρύνσεων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο και συνεχίζει με συγκεκριμένη στρατηγική», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά το τέλος της σύσκεψης με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Γκίκα Χαρδούβελη στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Συζητήσαμε το συνολικό σχέδιο για την οικονομία, το οποίο έχουμε και θα εφαρμόσουμε», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ερωτηθείς αν η κυβέρνηση θα επιμείνει στο σχέδιο φοροελαφρύνσεων, παρά τις σφοδρές αντιρρήσεις της τρόικας, απάντησε πως «θα εφαρμόσουμε το σχέδιο». 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε πως κατά τη συνάντηση τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα της οικονομίας, δηλώνοντας λιτά: «Όλα καλά».

Υπενθυμίζεται ότι στο επίκεντρο της συνάντησης Σαμαρά-Βενιζέλου, στην οποία το "παρών" έδωσε και ο κ. Στουρνάρας, βρέθηκαν οι επαφές της τρόικας που έχουν ξεκινήσει από χθες, Πέμπτη, και ήδη φάνηκαν οι προθέσεις: οι εκπρόσωποι των δανειστών έβαλαν φρένο στα κυβερνητικά σχέδια περί φορολογικών ελαφρύνσεων και υπενθύμισαν ότι η Ελλάδα έχει να εκπληρώσει περί τα 600 προαπαιτούμενα.

Ο κ. Γιάννης Στουρνάρας

Η τρόικα έθεσε στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ζήτημα κάλυψης του δημοσιονομικού κενού που δημιουργούν οι δικαστικές αποφάσεις για τα ειδικά μισθολόγια.

Ο κ. Γκίκας Χαρδούβελης

Σήμερα η τρόικα συναντήθηκε με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση για το θέμα των αλλαγών στο συνδικαλιστικό νόμο και για τα ισχύοντα για την κήρυξη και υλοποίηση απεργίας, ενώ στις 15:30 οι εκπρόσωποι των δανειστών συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Οι κ. Βρούτσης και Βορίδης ενώ προσέρχονται στο υπουργείο προκειμένου να συναντηθούν με τους εκπροσώπους των δανειστών

Νωρίς το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, κατά την οποία τα στελέχη των ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ αναμένεται να ενημερωθούν για την καταγραφή των φόρων υπέρ τρίτων, για τις αλλαγές στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, για τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση για την ενίσχυση της ρευστότητας μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ θα εξεταστούν ο νέος νόμος για τις  αδειοδοτήσεις  επιχειρήσεων και ζητήματα σχετικά με την περαιτέρω απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών (δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δικαστικούς επιμελητές, υποθηκοφυλακεία, μηχανικούς διυλιστήρια, επαγγέλματα υγείας και τεχνικούς).

Στο επίκεντρο της συνάντησης αναμένεται να βρεθούν και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και η ενίσχυση του ιδιωτικού και εταιρικού πλαισίου αφερεγγυότητας (νοικοκυριά και επιχειρήσεις).

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News