Ειδήσεις

Πλάνα από την επιχείρηση "παγίδευσης" του "Σήφη" (videos)

Με ένα μεγάλο κλουβί από πλέγμα, που παραπέμπει σε φωλιά, με κοτόπουλα για δόλωμα, οι επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και Ευρωπαίοι, επιχειρούν να εγκλωβίσουν το διάσημο πλέον κροκόδειλο "Σήφη", η φήμη του οποίου έχει ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας, με διεθνή μέσα να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ για το μεγάλο ερπετό που εντοπίστηκε πριν από λίγες ημέρες στο Ρέθυμνο.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Πρόκειται για μια πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα επιχείρηση, ενώ και φωτογράφοι από το εξωτερικό έχουν σπεύσει στην περιοχή προκειμένου να απαθανατίσουν τον κροκόδειλο, σε μία επιχείρηση που ξεκίνησε στη 1 το μεσημέρι… Σε αυτή συμμετέχουν ερευνητές του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, καθώς επίσης άνδρες της ΕΜΑΚ, του Δασαρχείου Ρεθύμνου αλλά και του ΟΑΚ.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο σύσκεψη από επιστήμονες και εμπλεκομένους φορείς, προκειμένου να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για το σχεδιασμό «παγίδευσης» του ερπετού αλλά και τα εναλλακτικά σενάρια. Μέχρι στιγμής δεν έχει απορριφθεί το ενδεχόμενο να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος.

Μετά την παγίδευσή του Σήφη πάντως, θα πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για την τύχη του ζώου.

Ένα σενάριο είναι να μεταφερθεί στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από το ΕΛΚΕΘΕ για φιλοξενία του ερπετού σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο "Θαλασσόκοσμο".

Για τον κροκόδειλο του φράγματος Ποταμών έχουν εκδηλώσει μεγάλο ενδιαφέρον Ευρωπαίοι επιστήμονες, τους οποίους έχει κεντρίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο "Σήφης" κατάφερε να προσαρμοστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μία τεχνητή λίμνη.

Σχόλια