Ειδήσεις

Με νέες παρεμβάσεις αλλάζει όψη το λιμάνι Χανίων

Οι παρεμβάσεις που εκτελέστηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων στη ζώνη αρμοδιότητάς του παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο ενετικό λιμάνι των Χανίων, χθες Πέμπτη 10 Ιουλίου, παρουσία βουλευτών του νομού, επίσημων Αρχών, δημοτικών συμβούλων και πλήθους κόσμου .

«Τα έργα που υλοποιήσαμε και συνεχίζουμε να εκτελούμε στον ενετικό λιμένα των Χανίων, καθώς και ο συνολικός προγραμματισμός μας για την περιοχή αποτελούν παρακαταθήκη και προσφορά προς την πόλη των Χανίων, δίνοντας προοπτική ανάπτυξης», ανέφερε ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης στο χαιρετισμό του.  

«Πρόκειται για έργα και μελέτες που έχουν προωθηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Χανίων και ήδη το λιμάνι μας παρουσιάζει μία διαφορετική εικόνα, ενώ παράλληλα δίνεται οριστικό τέλος σε χρόνια προβλήματα, που είχαν προκύψει στην περιοχή», επισήμανε ο κ. Σκουλάκης ενώ τόνισε ότι «προτεραιότητά μας εξακολουθεί να είναι το όφελος των δημοτών μας, το οποίο αποτέλεσε όλο αυτό το διάστημα το γνώμονα για το σχεδιασμό των ενεργειών μας».   

Ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, αναφέρθηκε «στα έργα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν αλλά και αυτά που βρίσκονται στη διαδικασία υλοποίησης» και τα οποία, όπως τόνισε, «πρόκειται να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για το ενετικό λιμάνι».

Συγκεκριμένα αφορούν:

? Την πλακόστρωση της πλατείας Τεμένους Γυαλί Τζαμισί

? Την κατεδάφιση των γραφείων του Δ.Λ.Τ.Χ. & την ανέγερση νέου κτιρίου

? Την πλακόστρωση με ηφαιστειογενείς πλάκες στην Ακτή Ενώσεως (Νεώρια)

? Το φωτισμό ανάδειξης του λιμενοβραχίονα και του Φάρου

? Την απαγόρευση της κυκλοφορίας στην πλατεία Κατεχάκη

? Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για την ανάπλαση της λιμενικής ζώνης περιοχής Κουμ-Καπί

? Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων για την ανάπλαση της πλατείας Κατεχάκη

? Τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό προσχεδίων σκιαδίων-στεγάστρων και αισθητικής αναβάθμισης όψεων στο ενετικό λιμάνι Χανίων

? Την αντικατάσταση παραδοσιακών φωτιστικών σε όλο το μέτωπο του ενετικού λιμένα

? Την απομάκρυνση στύλων ΔΕΗ μπροστά από τα Νεώρια

? Τη στατική επάρκεια του τείχους στην πλατεία Γυαλί Τζαμισί

? Την αρχιτεκτονική μελέτη Φάρων εισόδου λιμενίσκου Ν. Χώρας

? Την κατασκευή υπογείου δικτύου οπτικών ινών

? Τη συντήρηση των στηθαίων στην παραλία του Κουμ-Καπί.

? Την απομάκρυνση του γερανού μπροστά από το Νεώριο του Μόρο

? Τη συντήρηση και επισκευή των δημοτικών W.C. στην οδό Αφεντούλιεφ.

Τόσο ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης όσο και ο αντιδήμαρχος Χανίων και πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, ευχαρίστησαν τον Χρήστο Δαμιανάκη και τους μουσικούς που παρουσίασαν το μουσικό πρόγραμμα, καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης: Α/φές Παρασκευάκη (Μουρέλο-Λίθος-Ζέπος), Zυγοπούλου Μαρία (Σιντριβάνι), Μελισσινός Σωκράτης-Ιωσηφίδης Μιχαήλ Ο.Ε. (Μούσες), Σηφογιαννάκη Ειρήνη Ν. (Remezzo-Αλατσάδικο), Καμηλάκης Αντώνιος (Κάβουρας-Πλατεία), Παπασηφάκης-Κανατάκης Ο.Ε. (Deck), Προεστάκης & ΣΙΑ Ο.Ε. (Αποθήκη), Λιονάκη Μαρία & ΣΙΑ Ο.Ε. (Άρωμα), Πετρόχειλος Ο.Ε. (Palazzo), Δαρκαδάκης Εμμανουήλ (Μοναστήρι), Μαρακάκης Θ.-Μαρκουλάκης Γ.-Μπαντουράκης (Παλλάς), Χαλεβελάκης & Συγγενιώτης Ο.Ε. (Νάμα), Ιωσηφίδης Μιχαήλ (ταβέρνα Μιχάλης), Βιολάκης-Χρυσοχεράκης & ΣΙΑ Ο.Ε. (Χάλκινα), Γελαστός Χαράλαμπος (Αντιγόνη), Ιστιοπλοϊκός Όμιλος, Μαυριγιαννάκης Χρυσόστομος (Χρυσόστομος), Αθηναϊκή Ζυθοποιία (Αmstel) και Αφοί Γλυμιδάκη.

Σχόλια