default-image

"Το ελληνικό χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο" (video)

Κρήτη
"Το ελληνικό χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο" (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με νέες του δηλώσεις από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών (ECR) και ευρωβουλευτής, καθηγητής Νότης Μαριάς, επισημαίνει για άλλη μια φορά ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και πως αυτό πλέον το ομολογεί ακόμη και ο ίδιος ο Γιούνκερ, όπως ο ίδιος είπε στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Ως γνωστόν ο Γιούνκερ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης την Τρίτη 8 Ιουλίου με  τους ευρωβουλευτές του ECR και απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις του κ. Μαριά, επιβεβαίωσε παλαιότερη δήλωσή του ότι γνώριζε την επερχόμενη δημοσιονομική κρίση στην Ελλάδα αφού συζητούσε για το πρόβλημα αυτό με τους Γερμανούς, τους Γάλλους, τον Τρισέτ της ΕΚΤ και με την Επιτροπή ενώ ταυτόχρονα γνώριζε πως Γερμανία και Γαλλία κέρδιζαν τεράστια ποσά από τις εξαγωγές τους στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσε να το πει δημόσια.

Στην ερώτηση του κ. Μαριά γιατί εφόσον το γνώριζε το Eurogroup, του οποίου ήταν πρόεδρος από το 2005, δεν έκανε τίποτε και άφηνε να υπερχρεώνεται ο ελληνικός λαός προκειμένου να κερδίζουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι, πρόβαλε τη δικαιολογία ότι θα δημιουργείτο μεγάλο πρόβλημα στην ελληνική οικονομία.

Πέραν αυτού, εφόσον ο Γιούνκερ, οι ευρωπαϊκές και οι ελληνικές Αρχές δεν έκαναν τίποτα αν και γνώριζαν ότι υπερχρεώνεται η πατρίδα μας προκειμένου να συνεχίσουν να κερδίζουν Γερμανοί και Γάλλοι, αποδεικνύεται καθαρά πλέον ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος είναι επονείδιστο και παράνομο και γι' αυτό ο Νότης Μαριάς δήλωσε ότι θα παλέψει εντός και εκτός Ευρωβουλής για την άμεση διαγραφή του.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News