default-image

Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα

Κρήτη
Διήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στην εκπαιδευτική κοινότητα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου, για πρώτη φορά φέτος - και με διάθεση να καθιερωθεί ετήσια - προχωρά στη διοργάνωση διήμερων θεματικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων για γονείς και μαθητές από την προσχολική φάση έως και το Λύκειο.

Για φέτος, το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί 23 & 24 Ιούλη 2014 στο πάρκο Γεωργιάδη και θα είναι αφιερωμένο:

* Η 1η μέρα ενάντια στα ναρκωτικά και όλες τις εξαρτήσεις, με σύνθημα "Στόχος μου η ζωή…. και όχι η ζωή μου στόχος!".

- Η 2η μέρα για το Νέο Σχολείο /αξιολόγηση/Τράπεζα Θεμάτων/μαθητεία ΕΠΑ.Λ., με σύνθημα "Νέοι φραγμοί στη μόρφωση των νέων, νέα βάσανα για τους γονείς. Τώρα μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα".

«Πεποίθηση και φιλοδοξία μας», όπως τονίζεται και σε ανακοίνωσή τους, «είναι να καθιερωθούν αυτές οι εκδηλώσεις ως διήμερο δράσεων και πρωτοβουλιών των ίδιων των γονέων, με την ενεργητική συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών.

Καλούμε όλους τους συλλόγους γονέων μαθητών των σχολείων της πόλης μας και ιδιαίτερα τους μαθητές και τα συλλογικά τους όργανα να κάνουν δική τους υπόθεση το εγχείρημα αυτό, να παρουσιάσουν τις δικές τους δημιουργίες (μουσικά συγκροτήματα, θεατρικές ομάδες, θεματικά project, αθλητικές δράσεις, άλλες συλλογικές δημιουργίες, κ.λπ.). Οφείλουμε να δώσουμε βήμα στους νέους, την ευκαιρία και το δικαίωμα να προβάλλουν τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, τα δικά τους δημιουργήματα που πηγάζει από τις ίδιες τις ανησυχίες τους.

Συμμετέχουμε για όλα όσα μας αφορούν, με κύριο και μοναδικό σκοπό και προϋπόθεση:

- Να διαφυλάξουμε αξίες που προάγουν τη συλλογικότητα, την κοινωνική αλληλεγγύη και το αγωνιστικό πνεύμα.

- Να προβάλουμε ως πρότυπα ζωής τη φιλία μεταξύ λαών ενάντια στο φασισμό, τον εθνικισμό και τις φυλετικές διακρίσεις.  

- Να αναδείξουμε ήθη και έθιμα που αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά και κουλτούρα, κάθε τι το προοδευτικό της νεότερης και σύγχρονης ιστορίας του τόπου.

- Να προτάξουμε στόχους και προτάσεις που ακυρώνουν το σημερινό αποκρουστικό, εξοντωτικό και αντιεπιστημονικό ρόλο του σχολείου.

- Να φέρουμε στο επίκεντρο της συζήτησης το σχολείο, την παιδεία και την κοινωνία που έχει ανάγκη και δικαιούνται οι νέοι και οι νέες.

- Να διεκδικήσουμε το δικαίωμα των παιδιών μας για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News