default-image

Στη Βουλή οι φόβοι για διάλυση του κλάδου των ενοικιαζομένων

Κρήτη
Στη Βουλή οι φόβοι για διάλυση του κλάδου των ενοικιαζομένων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης κατέθεσε αναφορά στη Βουλή την επιστολή της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου "Φιλοξενία" με την οποία επισημαίνει πως «εδώ και δύο χρόνια με παρεμβάσεις σε νομοσχέδια και άρθρα πολυνομοσχεδίων φρόντισαν να πλήξουν τον κλάδο μας με σκοπό να τον οδηγήσουν στον αφανισμό.

Η αρχή έγινε με τους Ν. 4075/2012 και 4144/2013 για την υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε.

Σήμερα ζούμε καταστάσεις τρέλας με αυτεπάγγελτη ασφάλιση σ' αυτό το ασφαλιστικό ταμείο ανεξάρτητα αν ο ιδιοκτήτης είναι συνταξιούχος (αρκετοί είναι άνω των 80 ετών) ή ασφαλισμένος σε άλλο ταμείο, με αποστολή επιστολών και απαιτήσεις παράλογων ποσών που ζητούνται αναδρομικά από το 2012», καθώς και πως "με το νέο φόρο" ΕΝΦΙΑ.

Τα μεν ξενοδοχειακά καταλύματα πληρώνουν για τον πρώην ΦΑΠ που ενσωματώθηκε στον ΕΝΦΙΑ 0,33 τοις χιλίοις, ενώ οι επιχειρήσεις του κλάδου μας πληρώνουν από 0,5 έως 2%, δηλ. αυξημένος φόρος έως 2.000% - αδικία που συντελείται για τις επιχειρήσεις μας».

Η αναφορά της Ένωσης Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων και Δωματίων Νομού Ηρακλείου που κατέθεσε ο κ. Κριτσωτάκης στη Βουλή τονίζει ακόμη πως «πρόσφατα, στις 02/07/2014, κατετέθη πολυνομοσχέδιο για τον τουρισμό χωρίς την απαιτούμενη διαβούλευση, περιφρονώντας και διαλύοντας τους φορείς που εκπροσωπούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του τουρισμού».

Η Ένωση ζητεί «να σταματήσουν άμεσα αυτούς που επιβουλεύονται το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας και θέλουν να το οικειοποιηθούν, εξαφανίζοντας 45.000 μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις, συμπαρασύροντας άλλες τόσες (εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, εστιατόρια-ταβέρνες, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λπ.) και βυθίζοντας σε τέλμα τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News