Ειδήσεις

Διεθνές "σαφάρι" για τον 73χρονο Βρετανό αγνοούμενο (video)

Σε δραματικούς τόνους συνεχίζονται οι έρευνες σε όλη την Κρήτη για τον εντοπισμό του 73χρονου Άρθουρ Τζόουνς, η εξαφάνιση του οποίου έχει σημάνει συναγερμό και στη βρετανική αστυνομία.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Δύο στελέχη των αστυνομικών Αρχών της Βόρειας Ουαλίας παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις έρευνες που διεξάγονται, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, για την υπόθεση εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον και ο Βρετανός πρωθυπουργός Νέιβιντ Κάμερον, ζητώντας συνεργασία με τις Αρχές ασφαλείας στην Κρήτη.

Η κινητοποίηση των βρετανικών Αρχών και το ενδιαφέρον προσωπικά του πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου προκλήθηκε από την τεράστια "φασαρία" που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιδιαίτερα στο Facebook, στο οποίο από την ημέρα της εξαφάνισης έχουν γίνει πάμπολλες αναρτήσεις και προσπάθειες εντοπισμού του 73χρονου.

Ωστόσο, χωρίς κανένα απολύτως διαφωτιστικό στοιχείο, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι και ο νέος γύρος ερευνών για τον αγνοούμενο, που πραγματοποιήθηκε παρουσία τόσο των δυο αξιωματικών όσο και δυο ακόμη Βρετανών ερευνητών-διασωστών σε περιπτώσεις χαμένων ορειβατών που κλήθηκαν να συνδράμουν.

Οι Βρετανοί

Το κλιμάκιο των Βρετανών συμμετέχει ενεργά από την Κυριακή στις προσπάθειες που καταβάλλονται, αρχικά για τον προσδιορισμό του χώρου στον οποίο κινήθηκε ο 73χρονος, αλλά και στην αξιοποίηση κάθε άλλης πιθανής πληροφορίας.

Δεκάδες αστυνομικοί, πυροσβέστες και εθελοντές σάρωσαν χθες την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε ο αγνοούμενος, αλλά και περιμετρικά του γερμανικού νεκροταφείου, αναζητώντας ίχνη του.

Ωστόσο, όπως επιβεβαίωσε ο Βρετανός αξιωματικός Γκάρεθ Έβανσον, επικεφαλής του κλιμακίου, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής το παραμικρό στοιχείο για το πού μπορεί να κατευθύνθηκε ο 73χρονος ορειβάτης, παρά το γεγονός πως οι έρευνες των τοπικών Αρχών ήταν εξαρχής εκτεταμένες, όπως ο ίδιος υπογράμμισε. Ευχαρίστησε μάλιστα τις τοπικές Αρχές για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους. «Δυστυχώς η έρευνα δεν ήταν επιτυχής, όμως συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικογένεια σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», ανακοίνωσε μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης.

Πιθανό ατύχημα

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση πως πιθανότερη εκδοχή είναι ο 73χρονος να αντιμετώπισε πρόβλημα, εξαιτίας κάποιου ατυχήματος είτε κάποιου πιθανού προβλήματος υγείας και για το λόγο αυτό χάθηκε.

«Όλες οι εκδοχές πρέπει να παραμένουν ανοικτές. Όμως για εμάς το πιθανότερο είναι ο κ. Τζόουνς να είχε κάποια ατύχημα ενώ περπατούσε. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη εγκληματικότητα στην περιοχή αυτή, οπότε είναι απίθανο να έπεσε θύμα κάποιας κακόβουλης ενέργειας. Ίσως πρόκειται για κάποιο ατύχημα, είτε παθολογικά αίτια που οδήγησαν στο χαμό του», όπως είπε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή περιφερειακό διευθυντή Κρήτης Ανδρέα Δασκαλάκη, στη διάρκεια της ημέρας επανήλθε στο προσκήνιο πληροφορία για πιθανή παρουσία του 73χρονου στην περιοχή της Χερσονήσου Ηρακλείου. Ενδεχόμενο το οποίο σπεύδουν να διασταυρώσουν οι τοπικές Αρχές. Κάλεσε μάλιστα όποιον γνωρίζει οτιδήποτε για τις κινήσεις του να επικοινωνήσει με τις Αρχές.

Τις τελευταίες ημέρες, δυο άνθρωποι έχουν χαθεί από προσώπου γης στην Κρήτη, καθώς άφαντος παραμένει και ο 83χρονος ιερέας Εμμανουήλ Λαμπράκης, ο οποίος χάθηκε στην περιοχή της Γαρίπας στις 4 Ιουλίου.

Η αγωνία δεν έχει τέλος για την οικογένειά του, που εξακολουθεί να τον αναζητά.

Της Έλλης Κοκάλη

Σχόλια