default-image

Η ώρα της απολογίας για τις δυο εγκληματικές οργανώσεις

Κρήτη
Η ώρα της απολογίας για τις δυο εγκληματικές οργανώσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλο στα στέκια της νεολαίας του Ηρακλείου προκαλούν οι αποκαλύψεις για τη δράση των δυο αδίστακτων συμμοριών που μοίραζαν κατά παραγγελία κοκαΐνη έξω από τα νυχτερινά καταστήματα της πόλης. Οι δέκα συλληφθέντες, "τα παιδιά της διπλανής πόρτας", αντιμετωπίζουν βαρύτατες ποινικές διώξεις για την εμπλοκή τους σε εμπόριο ναρκωτικών ευρείας κλίμακας, όσο σε εκβιάσεις και τοκογλυφία.

Η κατηγορία της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση που βαρύνει επτά από τους συλληφθέντες προκαλεί τις αντιδράσεις των συνηγόρων τους που κάνουν λόγο για μεμονωμένες αγοραπωλησίες ναρκωτικών.

Οι αποκαλύψεις όμως για το εύρος της δράστης των συλληφθέντων που είχαν στρατολογήσει ακόμη και ανήλικο βαποράκι προκαλούν εντύπωση, για το στυγνό και παγερό τρόπο με τον οποίο μοίραζαν τα ναρκωτικά έξω από νυχτερινά καταστήματα, αλλά και στο προαύλιο ανώτατου ιδρύματος, όπου όπως περιγράφεται στη δικογραφία παρέδωσαν δυο παρτίδες κοκαίνης σε σπουδαστές.

Η πολυπληθής πελατεία των δυο συμμοριών περιέγραφε τις παρτίδες της κοκαΐνης ως: «κλούβα πορτοκάλια, γλάστρες, υλικό, γύρο, ψωμί, άσπρο, staff ή κιμωλία».

Όταν στις πιάτσες των τοξικομανών έπεσε κακής ποιότητας κοκαΐνης οι κατηγορούμενοι έσπευσαν να ζητήσουν τη γνώμη των πελατών τους οι οποίοι ακούγονται να «βαθμολογούν» την κοκαΐνη ως: «αστέρι, πολύ τσίτα, μπόμπα,, αν ήταν καλή και μάπα ή χάλια αν κάτι δεν τους άρεσε.

Αποκαλυπτικούς διαλόγους "έπιασαν" οι κοριοί

Οι συνομιλίες των βασικών κατηγορουμένων αποκαλύπτουν και τον εφιάλτη που έζησαν όσοι δανείστηκαν χρήματα από τη συμμορία του 23χρονου Ηρακλειώτη. Οι διάλογοι του 23χρονου βασικού κατηγορουμένου με θύματα αλλά και συνεργούς του, είναι άκρως αποκαλυπτικοί.   

«…τώρα θα δεις ποιος είναι ο Χρήστος … … μόλις τον βγάλω από την τρύπα που είναι, θα τον ξεστελιώσω έτσι πες του. Θα του βγάλω τα δόντια με την πένσα», φέρεται να λέει απειλώντας θεούς και δαίμονες όταν διαπίστωσε καθυστέρηση στην επιστροφή χρημάτων που είχε δανείσει.

Ο 23χρονος φαίνεται ότι θησαύριζε επενδύοντας τα κέρδη μέσω του δανεισμού με τόκο … 50% το μήνα. Όποιος δεν είχε να πληρώσει στο τέλος του μήνα, ζούσε ένα εφιάλτη, όπως κατέθεσαν τουλάχιστον δυο από τα θύματα της συμμορίας που δανείστηκαν μικροποσά και κλίθηκαν να πληρώσουν τα διπλά μέσα σε λίγες ημέρες.

Σε μια ακόμη αποστροφή των απειλών του φέρεται να αναφέρει  "Αύριο θέλω τα 1500 ευρώ μέχρι το μεσημέρι στις 3, αν δεν τα έχω δεν θα έχεις κι εσύ πόδια τώρα διάλεξε καλό βράδυ. Βρες καράβι να φύγεις, δε θα με παίζεις εμένα ρε. Αν δε μου δώσεις τα λεφτά θα σε διαλύσω»

Οι κατηγορούμενοι πάντως μέσω των συνηγόρων τους εξακολουθούν να αρνούνται σφοδρά όσα τους αποδίδονται. Το πρωί θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ανακρίτρια καθώς οι απολογίες τους έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν στις 08:30 το πρωί.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News