default-image

"Ναυμαχία" στο λιμάνι ανάμεσα σε καταστηματάρχες και ΟΛΗ

Κρήτη
"Ναυμαχία" στο λιμάνι ανάμεσα σε καταστηματάρχες και ΟΛΗ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Φωτιές" έχει ανάψει το παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου η πρόθεση του ΟΛΗ για την οριοθέτηση πιάτσας ταξί ΑμεΑ στην πλατεία 18 Άγγλων και συγκεκριμένα στην είσοδο της 25ης Αυγούστου. Όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες της περιοχής, η κίνηση αυτή έγινε αυθαίρετα χωρίς να υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις του Δ.Σ. ή εγκεκριμένες κυκλοφοριακές μελέτες.

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπαμιεδάκης καταγγέλλει ότι ουδέποτε το θέμα της δημιουργίας ταξί στη συγκεκριμένη περιοχή πέρασε από Δ.Σ., κατηγορώντας το διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΗ, κ. Μπρα, για αυθαίρετη κίνηση και μάλιστα χωρίς, όπως τονίζει, να έχει στα χέρια του σχετικές κυκλοφοριακές μελέτες που ανάβουν το "πράσινο φως" για πιάτσα ταξί στη συγκεκριμένη περιοχή.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, σήμερα το πρωί υπάλληλοι του ΟΛΗ προχώρησαν στην οριοθέτηση της περιοχής με το «έτσι θέλω» κλείνοντας την είσοδο της 25ης Αυγούστου από το παραλιακό της μέρος και ενώ όπως τονίζει υπάρχει χώρος για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πιάτσας λίγα μέτρα πιο κάτω χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα για τα καταστήματα.

Μάλιστα και στελέχη από το Δήμο Ηρακλείου εμφανίζονται ενοχλημένα αναφορικά με την κίνηση του ΟΛΗ, καθώς όπως τονίζει ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής και αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Μανώλης Βασιλάκης, δεν έχει περιέλθει στην αντίληψή του σχετικό αίτημα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης πιάτσας ταξί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δεν αποτελεί νομική προϋπόθεση αλλά προϋπόθεση καλής συνεργασίας ανάμεσα σε Δήμο Ηρακλείου και ΟΛΗ.

Η καταγγελία του επιχειρηματία κ. Μπαμιεδάκη, ο οποίος έχει διατελέσει και μέλος του Δ.Σ. του ΟΛΗ στο παρελθόν, δε σταματά εκεί, καθώς, όπως τονίζει, ο Οργανισμός προχώρησε σε μία ακόμη, όπως αναφέρει, παράλογη κίνηση. Κατέστρεψε μέλος του ποδηλατόδρομου στον κεντρικό παραλιακό δρόμο για να φτιάξει στάση αστικού λεωφορείου, δημιουργώντας όπως λέει τεράστιο ζήτημα ασφαλείας, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο είναι μεγάλη η πιθανότητα πρόκλησης σοβαρού τροχαίου ατυχήματος.

«Έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες»

Κάθετος αναφορικά με τις διαδικασίες που έχουν ακολουθηθεί εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Γιάννης Μπρας, ο οποίος τόνισε ότι όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες όπως σύγκληση Δ.Σ. για το θέμα, έγγραφες απαντήσεις από Λιμεναρχείο και Δήμο Ηρακλείου έχουν γίνει. Μάλιστα ο Γιάννης Μπρας τόνισε ότι ο Δήμος Ηρακλείου απάντησε εγγράφως ότι το θέμα της πιάτσας ταξί είναι αποκλειστικά δικαιοδοσία του ΟΛΗ και μπορεί να κινηθεί όπως κρίνει πάνω στο θέμα αυτό.

Ο Γιάννης Μπρας εμφανίστηκε κάθετος και ως προς το γεγονός ότι πρέπει να τηρηθεί ο ΚΟΚ τονίζοντας ότι ζήτησε εγγράφως από το Λιμεναρχείο την 24ωρη παρέμβασή του καθώς όπως είπε πρέπει να εφαρμοστεί η απαγόρευση της στάσης και της στάθμευσης σε οποιοδήποτε σημείο της πλατείας 18 Άγγλων.

Αναφορικά με τις στάσεις των αστικών λεωφορείων επί της παραλιακής λεωφόρου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ τόνισε ότι και εκεί έχουν τηρηθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των τουριστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News