Ειδήσεις

Προφυλακιστέος ο Κασιδιάρης

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, μετά τη συμπληρωματική απολογία του αναφορικά με την κατηγορία για διακεκριμένη οπλοκατοχή, με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Ο βουλευτής οδηγήθηκε στη φυλακή με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτριών και εισαγγελέα.

Στιγμιότυπο από τη μεταφορά του Ηλία Κασιδιάρη στις φυλακές μετά την απόφαση για την προφυλάκισή του

Νωρίτερα, έξω από τον Άρειο Πάγο συγκεντρώθηκε ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής, που φώναζε συνθήματα, κατά της Δικαιοσύνης, των κομμάτων και των δημοσιογράφων. 

Μιλώντας στα ΜΜΕ λίγο πριν την απολογία του, ο ίδιος ο Κασιδιάρης έκανε λόγο για «πολιτική δίωξη», καθώς όπως είπε κατηγορείται για κακούργημα και συγκεκριμένα για «δύο κυνηγετικές καραμπίνες», που όπως τόνισε κατείχε νόμιμα.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έφτασε στο Εφετείο λίγο πριν από τις 10 το πρωί και, σε αντίθεση με τις άλλες φορές, έκανε αμέσως δηλώσεις στους δημοσιογράφους γιατί, όπως είπε, δεν ξέρει «τι θα γίνει μετά», προεξοφλώντας μια πιθανή κράτησή του.

Υποστήριξε επίσης πως η συμπληρωματική δίωξη που του ασκήθηκε αφορά δύο καραμπίνες, τις οποίες κατείχε νόμιμα. Ο βουλευτής επέδειξε τις άδειες κατοχής των δύο όπλων στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται για δύο κυνηγητικά «και όχι πολεμικά όπλα» ενώ τόνισε πως η δίωξη σε βάρος του «είναι ξεκάθαρα πολιτική».

Επίσης, αναφέρθηκε σε παλαιότερη τοποθέτηση του εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Βούτση, ο οποίος, όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, είχε πει πως «κάτι κρύβεται πίσω από τη δίωξη βουλευτή για μία καραμπίνα».

Ο κ. Κασιδιάρης επισήμανε πως η κατηγορία για την οποία κλήθηκε σε συμπληρωματική απολογία επισύρει 20ετή κάθειρξη «για δύο καραμπίνες» και κάλεσε το λαό και οποιονδήποτε «εχέφρονα άνθρωπο να κρίνει αυτή την κατάσταση».

Ο βουλευτής φέρεται να προσήλθε με συνήγορο τον Ν. Αντωνιάδη, εκ των δικηγόρων του αρχηγού του κόμματος, Νίκου Μιχαλολιάκου, ενώ μέχρι τώρα την υπεράσπιση του κ. Κασιδιάρη είχε ο δικηγόρος Π. Σαράκης.

Σχόλια