default-image

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Ρεθύμνου - Οι εκδηλώσεις των ημερών

Ρέθυμνο
Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Δήμο Ρεθύμνου - Οι εκδηλώσεις των ημερών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Tην ευκαιρία να απολαύσουμε ένα πλούσιο πρόγραμμα με θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, δρώμενα για τα παιδιά, εκθέσεις, θα έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, με το πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων που έχει καταρτίσει ο Δήμος Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα για τη σημερινή και τις επόμενες ημέρες έχει ως εξής:

Πέμπτη 10 Ιουλίου

"Κάψε το σενάριο", Θέατρο "Ερωφίλη", Φορτέτζα

Μήπως νιώθετε, καμιά φορά, στο θέατρο, ότι οι ηθοποιοί δε σας δίνουν σημασία; Μήπως νιώθετε ότι θέλετε να επέμβετε στο κείμενο και στους διαλόγους; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα, όλα αυτά να συμβούν...

Στην παράσταση κωμωδίας και αυτοσχεδιασμού της ομάδας "Κάψε το σενάριο"! Επιτέλους ο θεατής έχει τη δύναμη!

Μετά την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία τους στο Μega, η ομάδα τού "Κάψε το σενάριο" πηγαίνει περιοδεία παρουσιάζοντας μια σπέσιαλ κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σάτιρα, Stand Up Comedy και ότι άλλο προκύψει!

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, ο Ζήσης Ρούμπος, ο Γιώργος Βαγιάτας, ο Γιάννης Σαρακατσάνης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας.

Tιμή εισιτηρίου: 12 €

Προπώληση: 10 €

Ώρα 21:30

Παρασκευή 11 Ιουλίου

Μουσική βραδιά με τους Γιώργο και Νίκο Στρατάκη, Θέατρο "Ερωφίλη" Φορτέτζα

O Νίκος Στρατάκης ξεκίνησε από τα 11 του χρόνια να ασχολείται με το λαούτο με την οικογένεια των Ξυλούρηδων. Μετά τη χρόνια μουσική διαδρομή του σε εμφανίσεις εντός και εκτός Ελλάδας, δημιούργησε με δική του προτροπή ένα μουσικό σχήμα μαζί με τον αδελφό του Γιώργο Στρατάκη.

Ο αδελφός του Γιώργος ασχολείται και αυτός από την ηλικία των 10 ετών με την λύρα σε παράλληλη πορεία με τον αδελφό του Νίκο. Το πλήρωμα του χρόνου ένωσε τα δύο αδέλφια όπου φέρνουν το σημερινό αποτέλεσμα προσπαθώντας να δημιουργήσουν και να χαράξουν την δική τους μουσική άποψη.

Υπόσχονται μια μουσική βραδιά όλο εκπλήξεις με νέα αλλά & παλιά τραγούδια που θα μας μαγέψουν!!!

Tιμή εισιτηρίου: 10 €

Ώρα 21:00

Κυριακή 13 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση "Το Κτήνος στο φεγγάρι", Θέατρο "Ερωφίλη", Φορτέτζα

Ο Αράμ και η Σέτα, Αρμένηδες στην καταγωγή, από τους λίγους τυχερούς που κατάφεραν να επιβιώσουν μετά τη σφαγή και το διωγμό του λαού τους, φτάνουν στην Αμερική το '30 για να κάνουν μια νέα αρχή. Δυο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι που το μόνο που τους ενώνει είναι η κοινή τους καταγωγή. Ένα έργο βαθιά ανθρώπινο που αφορά τον καθένα μας.

Οργάνωση Θέατρο "Μορφές"

Tιμή εισιτηρίου: 10 €

Φοιτητικό: 8 €

Ώρα: 21:00

Δευτέρα 14 Ιουλίου

Θεατρική παράσταση «Περσέας και Ανδρομέδα», Θέατρο "Ερωφίλη", Φορτέτζα

Ένας από τους θησαυρούς της ελληνικής μας μυθολογίας, ο μύθος του Περσέα και της Ανδρομέδας, παρουσιάζεται φέτος από το Θέατρο Μορφές. Ο Περσέας, γιoς του Δία και της Δανάης, υπόσχεται στον βασιλιά Πολυδέκτη να του φέρει το κεφάλι της Μέδουσας.

Μετά από πολλές περιπέτειες και με τη βοήθεια του Ερμή και της Αθηνάς, καταφέρνει να φτάσει ως την άκρη του κόσμου. Εκεί συναντά την Ανδρομέδα που τη σώζει από το θαλάσσιο τέρας και την κάνει γυναίκα του.

Συγγραφή-σκηνοθεσία: Γιάννα Κεφάλα

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σίμος Χριστοδούλου, Γιάννα Κεφάλα, Γιάννης Παραουλάκης, Γιάννης Πανταγιάς, Δομήνικος Ταβερναράκης, Νότα Κοντού, Ελένη Κεφάλα, Ιάσονας Χριστοδούλου

Φωνή Δία: Μανώλης Κουκιαδάκης

Tιμή εισιτηρίου: 10 €

Φοιτητικό: 8 €

Ώρα: 21:00

Tρίτη 15 Ιουλίου

Παιδικό θέατρο "Μαγεμένος αυλός", Θέατρο "Ερωφίλη", Φορτέτζα

Η βασίλισσα της Νύχτας σώζει τον άρχοντα της Αλήθειας, Ταμίνο, από ένα τεράστιο τέρας και, ως αντάλλαγμα, ο Ταμίνο υπόσχεται να σώσει την κόρη της Παμίνα, την οποία έχει απαγάγει ο βασιλιάς του Φωτός, Ζαράστρο. Ο Ταμίνο, σ' αυτό το ταξίδι, έχει ως ακόλουθό του τον Παπαγκένο (Τάσος Παλαντζίδης), τον προμηθευτή πουλιών της βασίλισσας της Νύχτας. Ταυτόχρονα, ο Μονόστατος, ο υπασπιστής του βασιλιά του Φωτός, πολιορκεί ερωτικά την Παμίνα, η οποία τον απεχθάνεται. Ο Ταμίνο ερωτεύεται την Παμίνα και ο Παπαγκένο το φέρνει η μοίρα να γνωρίσει την Παπαγκένα του.

Έτσι, καταστρώνουν σχέδιο απόδρασης αλλά ο βασιλιάς του Φωτός θα τους συλλάβει και θα τους βάλει σε δοκιμασίες για να αποδείξουν την αγάπη τους.

Οργάνωση: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης

Διασκευή-σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Μουσική: Γιούρι Στούπελ

Χορογραφίες: Τάνια Μιλτένοβα

Σκηνικά: Νίκος Αυγερινός

Κοστούμια: Evi Lee

Φωτισμοί: Θανάσης Ροδίτης

Πρωταγωνιστούν: Τάσος Παλαντζίδης, Ιωάννα Δελάκου, Μαίρη Σαουσοπούλου, Κατερίνα Μηλιώτη, Παναγιώτης Τσίτσας, Αντώνης Καλογήρου, Δημοσθένης Χριστόπουλος.

Εισιτήριο: 10 ευρώ (ισχύουν και εισιτήρια ΟΓΑ)

Ώρα: 21:30.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News