Ειδήσεις

Καταργείται το πιστοποιητικό γέννησης για τις ταυτότητες

Επισύνδεση των βάσεων δεδομένων της Αστυνομίας και του υπουργείου Εσωτερικών επιχειρείται αυτό το διάστημα, με γνώμονα την κατάργηση του πιστοποιητικού γέννησης ως... "προαπαιτούμενου" για την έκδοση ταυτότητας.

Ο πολίτης, σύμφωνα με το bloko.gr, θα προσέρχεται στα αστυνομικά καταστήματα δηλώνοντας τα στοιχεία της ταυτότητάς του και, για τον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας, το σύστημα θα "κατεβάζει" τρεις τυχαία επιλεγμένες ερωτήσεις από τα προσωπικά του δεδομένα που διατηρούνται στα αρχεία του υπουργείου Εσωτερικών και μόλις θα δίνονται οι σωστές απαντήσεις θα προχωρά η διαδικασία της έκδοσης ταυτότητας χωρίς χρονοτριβές ή άλλες γραφειοκρατικές αγκυλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε 800 περιπολικά έχουν εγκατασταθεί υπολογιστές κι έχουν διατεθεί ακόμη 200 χειρός, που είναι συνδεδεμένοι με το police online, ούτως ώστε μεταξύ άλλων να γίνεται επιτόπου η εξακρίβωση στοιχείων ενός ύποπτου, δίχως να συνοδεύονται με προσαγωγές στα τμήματα που συνεπάγονται την πολύωρη ταλαιπωρία του πολίτη και μια σειρά από χρονοβόρες διαδικασίες που κοστίζουν σε αμέτρητες εργατοώρες απασχόλησης του αστυνομικού προσωπικού.

Σχόλια