Ειδήσεις

Κινηματογραφική ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στη Μονή

Κινηματογραφική ληστεία σε χρυσοχοείο στη Μονή Μαλεβιζίου σημειώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης, με τους δράστες να σηκώνουν μεγάλο αριθμό χρυσαφικών και κοσμημάτων, η αξία των οποίων σύμφωνα με μέλος της οικογένειας του ιδιοκτήτη φτάνει τις 500 χιλιάδες ευρώ.

Εντός του καταστήματος την ώρα της ληστείας βρισκόταν ο ιδιοκτήτης και δύο ακόμη άτομα, τα οποία και βρέθηκαν στο στόχαστρο των τριών ανδρών που μπήκαν μέσα στο κατάστημα με κουκούλες και γάντια και, κρατώντας ο ένας καλάσνικοφ και οι άλλοι δύο πιστόλια, απείλησαν τον ιδιοκτήτη και τα δύο άλλα άτομα.

Αφού τους ακινητοποίησαν, τους έδεσαν με καλώδια από φορτιστή και σταθερό τηλέφωνο και στη συνέχεια τους κλείδωσαν μέσα στο κατάστημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα, πήραν και τα κλειδιά από το τζιπ του ιδιοκτήτη. Με το τζιπ αλλά και ένα ακόμη όχημα που είχε κλαπεί πριν από λίγες μέρες από την περιοχή του ΠΑΓΝΗ, οι δράστες σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Το αγροτικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί εντοπίστηκε καμένο σε ελαιώνα κοντά στο σημείο της ληστείας, ενώ το τζιπ, επίσης καμένο, προφανώς για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, εντοπίστηκε στην περιοχή των Δαφνών.

Το αγροτικό αυτοκίνητο που είχε κλαπεί από την περιοχή του ΠΑΓΝΗ και εντοπίστηκε καμένο κοντά στο σημείο της ληστείας.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος που είχε και πριν από δύο χρόνια πέσει θύμα ληστείας, αλλά και τα άτομα που ήταν μαζί του κατάφεραν να λυθούν, ενώ το γεγονός ότι οι δράστες δεν είχαν εντοπίσει πάνω στα τρία άτομα ένα κινητό τούς έδωσε την ευκαιρία, αν και κλειδωμένοι, να καλέσουν σε βοήθεια.

Η λεία των δραστών ήταν χρυσαφικά και κοσμήματα που ήταν στις προθήκες και τα συρτάρια, κάποια από τα οποία κατά την αποχώρησή τους τούς έπεσαν.   

Οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών συνεχίζεται. Καλά στην υγεία τους είναι τόσο ο ιδιοκτήτης όσο και τα δύο άλλα άτομα, αν και σοκαρισμένοι.  

Μαρία Μαυρομάτη - Αγγέλα Δουλγεράκη

Σχόλια