default-image

ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση της Σ. Βούλτεψη για τα περί "ενόπλων συνιστωσών"

Ελλάδα
ΣΥΡΙΖΑ: Παραίτηση της Σ. Βούλτεψη για τα περί "ενόπλων συνιστωσών"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την παραίτηση της κυβερνητικής εκπροσώπου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το σχόλιό της περί «ενόπλων συνιστωσών» με αφορμή τις δηλώσεις βουλευτή του κόμματος για «ένοπλη πάλη» οι οποίες δεν καταδικάστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα.

Η κόντρα των δύο πλευρών για τα περί τρομοκρατίας που διημείφθησαν χθες στη Βουλή συνεχίστηκε και σήμερα με την κ. Σοφία Βούλτεψη να κάνει λόγο για υποκριτική συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Economist.

«Ο κ. Τσίπρας, που όταν φοράει τη μάσκα του "θεσμικού" καλεί σε σεβασμό των νόμων και του Συντάγματος, ούτε σήμερα βρήκε χρόνο να καταδικάσει το γεγονός ότι ο βουλευτής του υποστήριξε από το βήμα του ελληνικού Κοινοβουλίου πως η πορεία προς την κατάκτηση της εξουσίας μπορεί να περιλαμβάνει και την "ένοπλη πάλη"», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι μιλά για "εγκλήματα", αλλά σκόπιμα κλείνει τα ματιά στο έγκλημα της κοινοβουλευτικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας.

Η κ. Βούλτεψη, επίσης, αναφέροντας ο κ. Τσίπρας, εξαφανισμένος για μια εβδομάδα από τη "μάχη της ΔΕΗ", σήμερα φρόντισε να πει επί λέξη "δεν έχετε καταλάβει καλά με ποιους έχετε να κάνετε", τόνισε: «Τους απαντούμε: Ακριβώς επειδή έχουμε καταλάβει, όλος ο κόσμος έχει καταλάβει με ποιους έχουμε να κάνουμε, δεν θα του επιτρέψουμε να καταστρέψει τη χώρα χρησιμοποιώντας τα μόνα όπλα που διαθέτει: το ψεύδος, τις ύβρεις και τις ένοπλες συνιστώσες του».

Στην απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι «η αναφορά της  κυρίας Βούλτεψη στα περί «ενόπλων συνιστωσών», οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: ή ότι δεν έχει συνείδηση των λεγομένων της, ή ότι δεν κάνει για τη θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Και στις δυο περιπτώσεις οφείλει να παραιτηθεί».

Άμεση ήταν η ανταπάντηση της κ. Βούλτεψη, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, που δήλωσε ότι «η αναφορά των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ σε «ένοπλη πάλη» και η μη αποκήρυξή τους από τον κ. Τσίπρα, οδηγεί σε ένα συμπέρασμα: Ή ότι δεν έχουν συνείδηση των λεγομένων τους ή ότι δεν κάνουν για τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και στις δύο περιπτώσεις οφείλουν να παραιτηθούν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News