Ειδήσεις

Ευχαριστήριο στους εθελοντές για τη φωτιά στο Χανδρά

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης του ΣΟΠΠ (Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας) που πραγματοποιήθηκε στις 7/07/2014 στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Πελαγία Πετράκη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τις εθελοντικές ομάδες του νομού για τη συμμετοχή τους στην κατάσβεση της καταστροφικής πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή του Χανδρά.

Εκτιμάται ότι το μέγεθος της καμένης έκτασης είναι πάνω από 10.000 στρέμματα, μεταξύ των οποίων πολλά ελαιόφυτα και αμπέλια. Η κινητοποίηση των εθελοντικών ομάδων, των κατοίκων της περιοχής και κυρίως της Πυροσβεστικής ήταν άμεση και μεγάλη, αφού ήρθαν οχήματα και επιπλέον δυνάμεις όχι μόνο από τον υπόλοιπο νομό αλλά και από ολόκληρη την Κρήτη.

Η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου ευχαρίστησε συγκεκριμένα την Ομάδα Διάσωσης Κρήτης, τους Εθελοντές Διασώστες Εκτάκτων Αναγκών Κρήτης (ΕΔΕΑΚ), τη Λέσχη Φίλων Τετρακίνησης Ιεράπετρας, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ε.Ε.Σ. της Ιεράπετρας που κάλυψαν την υπόλοιπη περιοχή, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Αγίου Νικολάου του Ε.Ε.Σ που περιπολούσαν σε περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου και τέλος τη Λέσχη 4x4 Αγίου Νικολάου για την οργανωμένη και ανιδιοτελή προσφορά των υπηρεσιών τους στο κοινωνικό σύνολο.

«Ευχόμαστε ολόψυχα υγεία και δύναμη σε όλες τις εθελοντικές ομάδες για τη συνέχιση του πολύτιμου έργου τους που αποτελεί παράδειγμα στην κοινωνία μας», δήλωσε η κ. Πετράκη ολοκληρώνοντας την ομιλία της.

Σχόλια