default-image

Παράσταση διαμαρτυρίας για τους μετεξεταστέους

Κρήτη
Παράσταση διαμαρτυρίας για τους μετεξεταστέους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παράσταση διαμαρτυρίας διοργανώνει στις 11 το πρωί της 10ης Ιούλη, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, η ΚΝΕ στο Ηράκλειο, όπως και την ίδια μέρα σε όλη την Ελλάδα, ζητώντας οι μετεξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση, «ο τεράστιος αριθμός των μετεξεταστέων μαθητών της Α' Λυκείου σε όλη την Ελλάδα, μετά την εφαρμογή της "Τράπεζας Θεμάτων", επιβεβαιώνει στην πράξη πως ο νόμος για το "Νέο Λύκειο" επιτίθεται στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών.

Το "Νέο Λύκειο" δείχνει ξεκάθαρα σε όλους αυτούς τους μαθητές την πόρτα της εξόδου από το σχολείο, μεγαλώνει τους ταξικούς φραγμούς, ενισχύει την παπαγαλία, το τρέξιμο, το άγχος για το μέλλον.

Απαιτούμε τώρα:

? Να καταργηθεί η "Τράπεζα Θεμάτων". Οι εξετάσεις να έχουν αποκλειστικά ενδοσχολικό - προαγωγικό χαρακτήρα με την ευθύνη των εκπαιδευτικών.

? Οι μετεξεταστέοι μαθητές να δώσουν επαναληπτικές εξετάσεις το Σεπτέμβρη αποκλειστικά με ευθύνη των εκπαιδευτικών του κάθε σχολείου.

? Να μη ληφθεί υπόψη για τους μαθητές της Α' Λυκείου ο βαθμός που διαμορφώθηκε με την "Τράπεζα Θεμάτων" ούτε για τις προαγωγικές (δηλαδή μόνο οι ερωτήσεις του εκπαιδευτικού να ληφθούν υπόψη για την προαγωγή), ούτε για την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

? Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς (καθηγητές, βιβλία, δωρεάν μεταφορά, σίτιση) ώστε να στηριχτούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News