Ειδήσεις

Γέμισαν μετεξεταστέους τα Λύκεια της Κρήτης

Στον Καιάδα της μόρφωσης ρίχνουν όσα παιδιά προέρχονται από τα λαϊκά στρώματα και οι οικογένειες τους αδυνατούν να τους παρέχουν φροντιστηριακή εκπαίδευση, όπως καταγγέλλουν οι εκπαιδευτικοί εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο υπουργείο Παιδείας.

Τα ποσοστά των μαθητών της πρώτης λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι συμμετέχοντας στις εξετάσεις για το νέο λύκειο, με θέματα από την τράπεζα θεμάτων, σχεδόν σοκάρουν, αφού εμφανίζονται αυξημένα κατά 30%.

Εξοργισμένοι οι καθηγητές κάνουν λόγο για ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση, σημειώνοντας με νόημα ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθούν εκτός σχολείων τα παιδιά όσων δεν μπορούν να πληρώσουν σε φροντιστήρια.

Τα ποσοστά σοκάρουν. Ενώ οι απορριφθέντες πέρυσι ακουμπούσαν σε ποσοστό το 0,83 %, μέσα σε ένα χρόνο αυτό έφτασε στο 1,30 ενώ οι μετεξεταστέοι από 7,21 % έφτασαν το 25,04%

Στα λύκεια της πόλης του Ηρακλείου η αύξηση αυτή ξεπερνά το 28,83% και από 46 οι μετεξεταστέοι έφτασαν τους 331.

Ακόμη πιο τραγικό είναι το πρόβλημα στα λύκεια της επαρχίας που εμφανίζουν αύξηση στους μετεξεταστέους σε ποσοστό 29,32 % και από 110 έφτασαν τους 326.

«Σπρώχνουν στη μαθητεία και το φθηνό εργατικό δυναμικό τη νέα γενιά», επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί, συμπληρώνοντας ότι κεντρικό στόχος της κυβέρνησης είναι να συρρικνωθούν κατά 30% τα δημόσια σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Της Ράνιας Μωραίτη

Σχόλια