Ειδήσεις

Η συμμορία του εγκλήματος στη "φάκα"

Μορφή χιονοστιβάδας αναμένεται να λάβουν τις επόμενες ημέρες οι αποκαλύψεις για την δράση των δυο συμμοριών που φαίνεται ότι εξαρθρώθηκαν στο πλαίσιο των αστυνομικών επιχειρήσεων στο ηράκλειο, που κράτησαν περίπου ένα 24ωρο.

Ναρκωτικά, αλλά και το γνώριμο μοτίβο της τοκογλυφίας και των εκβιασμών φαίνεται να βαδίζουν χέρι - χέρι στις σελίδες της δικογραφίας του συντάσσεται από την ώρα που δόθηκε το πράσινο φως για αθρόες ατόμων που είχαν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών εδώ και περίπου εννέα μήνες.

Κινούμενοι στο γνώριμο μοτίβο των τηλεφωνικών επισυνδέσεων, που άνοιξε το δρόμο για όλες τις μεγάλες υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν στην Κρήτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, αστυνομικοί φαίνεται ότι "παγίδευσαν" τους κατηγορουμένους αξιοποιώντας στοιχεία από τις τηλεφωνικές τους συνδιαλέξεις.

Όπως φαίνεται βασικοί πρωταγωνιστές των δυο ομάδων που είχαν μπει στο στόχαστρο είναι άτομα που έχουν σχέση με καφετέριες και χώρους αναψυχής, γνώριμα πρόσωπα στη νεολαία της πόλης.

Όχι όμως και υπεράνω υποψίας καθώς όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, το ένστικτο των περιοίκων είναι αλάθητο, αν και το έργο της απόδειξης κάθε υπόνοιας, δύσκολο.

Παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της τοπικής ΕΛΑΣ διαμηνύει ότι θα ανοίξει τα χαρτιά της στην επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, φαίνεται πως τουλάχιστον 10 άτομα έχουν καταλήξει στα κρατητήρια και ανακρίνονται, ενώ τα πρόσωπα που εμπλέκονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στην υπόθεση και την κατά κανόνα ογκωδέστατη δικογραφία... θρυλούνται ως 10άδες.

Οι έρευνες της αστυνομίας σάρωσαν τις περιοχές του Αγίου Ιωάννη, των Πατελών αλλά και την περιοχή της Αμμουδάρας, μαζεύοντας πόρτα - πόρτα τους κρατουμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις κύριες και δυσκολότερες επιχειρήσεις που εξελίχθηκαν, πραγματοποιήθηκε σε μονοκατοικία στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη όπου συνελήφθη νεαρό άτομο, το οποίο κατατάσσεται σε περίοπτη θέση στην ιεραρχία της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης.

Σχόλια