Ειδήσεις

Κορακοβούνι: Δε... βγάζει την ανηφόρα το νερό για να πιουν

Αγανάκτηση για την έλλειψη νερού επικρατεί σε αρκετές οικογένειες στο Κορακοβούνι του Ηρακλείου, αφού δεν μπορούν να καλύψουν εδώ και περίπου ένα μήνα βασικές τους ανάγκες.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν πει το νερό-νεράκι λόγω... υψομέτρου. Και αυτό διότι η δεξαμενή της ΔΕΥΑΗ είναι χαμηλότερα από την περιοχή, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα το καλοκαίρι, εξαιτίας της μεγάλης κατανάλωσης, να μη φτάνει... σταγόνα σε πολλά νοικοκυριά. Τουλάχιστον 15 οικογένειες μόνο στην πάροδο Αλεξάνδρου Ταβερναράκη, όπως αναφέρει μιλώντας χθες στη "Ν.Κ." η κ. Αντωνία Μουλιανάκη, έχουν να δουν νερό να τρέχει από τις βρύσες τους ένα μήνα.

«Έχουμε ψηθεί εδώ και συνεχώς αγοράζουμε το νερό τον τελευταίο μήνα, το οποίο παλαιότερα ερχόταν με πίεση τόσο ψηλά που βρισκόμαστε. Ας γίνει κάτι επιτέλους γιατί στενάζουμε οικονομικά και δεν μπορούμε άλλο να πληρώνουμε για να έχουμε νερό. Είμαστε φτωχοί άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνία Μουλιανάκη, τονίζοντας πως μέσα σε ένα μήνα έφυγε όλη της η σύνταξη, αγοράζοντας 3 βυτία με νερό, αφού οι βρύσες του σπιτιού της δε λένε να τρέξουν.

Για το κάθε βυτίο η κ. Μουλιανάκη, όπως είπε, πλήρωσε 80 ευρώ. «Όλος ο κόσμος διαμαρτύρεται. Πάει το νερό μέχρι το ρολόι και από εκεί και πέρα σταματά και δεν έρχεται στα σπίτια μας. Ψηθήκαμε όλο το καλοκαίρι κι εγώ και 15 οικογένειες στην Αλεξάνδρου Ταβερναράκη, όπου μένουμε, αλλά και άλλες οικογένειες σε άλλη πάροδο, όπως στην Τσαρούχη, που αντιμετωπίζουν κι αυτές πρόβλημα με το νερό. Όμως το μεγάλο πρόβλημα το έχουμε στην Ταβερναράκη», συμπλήρωσε η κ. Μουλιανάκη, που χθες, όπως είπε, αγόρασε το 3ο κατά σειρά βυτίο με νερό για το σπίτι της μέσα σε 30 ημέρες.

Σημειώνεται πως το εν λόγω πρόβλημα, όπως τονίζει από την πλευρά της η ΔΕΥΑΗ, είναι γνωστό κάθε καλοκαίρι, οπότε η κατανάλωση νερού είναι μεγαλύτερη.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ κ. Στειακάκης, η δεξαμενή της εν λόγω Δημοτικής Επιχείρησης βρίσκεται χαμηλότερα από την περιοχή και λόγω υψομέτρου δε βγαίνει το νερό, ενώ κατέστησε σαφές πως όλοι όσοι αγόρασαν υδρόμετρο γνώριζαν πως το νερό θα φτάνει μέχρι το ρολόι.

Σχόλια