default-image

Χωρίς Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων η Κρήτη

Κρήτη
Χωρίς Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων η Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Ριζοσπαστική Συνεργασία Κρήτης", Μιχάλης Κριτσωτάκης, κατέθεσε σήμερα ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού για την «ολιγωρία της πολιτικής ηγεσίας» του υπουργείου στον ορισμό της νέας σύνθεσης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης.

«Ολιγωρία που», όπως επισημαίνει ο κ. Κριτσωτάκης, «έχει ως αποτέλεσμα την καθυστέρηση διεκπεραίωσης πολλών υποθέσεων, όπως η έκδοση πολεοδομικών αδειών, η αδειοδότηση για τη λειτουργία επιχειρήσεων κοντά σε ιστορικούς ή αρχαιολογικούς χώρους εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου και της οικονομικής κρίσης κ.ά.».

Όπως αναφέρει, «φαίνεται επίσης ότι θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του 1ου Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο)».

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Κριτσωτάκη έχει ως εξής:

«Ερώτηση προς τον κ. υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Η καθυστέρηση συγκρότησης νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στις υπηρεσίες και έχει προκαλέσει την αγανάκτηση φορέων και πολιτών.

Το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Κρήτης γνωμοδοτεί για κάθε θέμα που αφορά σε μνημεία ή κτίσματα χαρακτηρισμένα ως μνημεία όλης της Περιφέρειας Κρήτης.

Η τριετής θητεία του προηγούμενου συμβουλίου έληξε στις 18 Απριλίου (αριθμός απόφασης ορισμού μελών του ΥΠΠΟΤ/ΔΙΟΙΚ/Α4/Φ83/33052, ΦΕΚ 106/ΥΟΔΔ/19.04.2011) και από τότε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό της νέας σύνθεσης, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση διεκπεραίωσης πολλών υποθέσεων, όπως η έκδοση πολεοδομικών αδειών, η αδειοδότηση για τη λειτουργία επιχειρήσεων κοντά σε ιστορικούς ή αρχαιολογικούς χώρους εν μέσω μάλιστα της τουριστικής περιόδου και της οικονομικής κρίσης κ.ά. Φαίνεται επίσης ότι θα είναι ένα ακόμα εμπόδιο στην προσπάθεια ολοκλήρωσης των εργασιών αποκατάστασης του 1ου Λυκείου Ηρακλείου (Καπετανάκειο).

-Επειδή η μη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης προκαλεί σοβαρά προβλήματα στις τοπικές υπηρεσίες αλλά και την αγανάκτηση φορέων και πολιτών

-Επειδή πρόκειται για μία τυπική διοικητική πράξη, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες του τοπικού Τύπου "το υπουργείο έχει πάρει εγκαίρως στα χέρια του τις προτάσεις των τοπικών υπηρεσιών σε σχέση με τη νέα σύνθεση του συμβουλίου".

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

1. Ποιοι είναι οι λόγοι καθυστέρησης τέλεσης μιας τυπικής διοικητικής πράξης για τον ορισμό νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης από το υπουργείο Πολιτισμού;

2. Θα προβεί άμεσα στην έκδοση της απαιτούμενης Υπουργικής Απόφασης για τον ορισμό νέου Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Κρήτης;».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News