default-image

Κοινοβουλευτική... βοήθεια για το "ηλεκτροσόκ" στους Δήμους

Κρήτη
Κοινοβουλευτική... βοήθεια για το "ηλεκτροσόκ" στους Δήμους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κοινοβουλευτική βοήθεια για να ξεπεραστεί το μείζον όπως εξελίσσεται για όλους τους δήμους της χώρας πρόβλημα της μη καταβολής από τη ΔΕΗ των τελών που μέσω των λογαριασμών της Επιχείρησης μπαίνει στα ταμεία των δήμων θα ζητήσει ο Δήμος Χανίων.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα ζητηθεί εγγράφως από τους 4 βουλευτές των Χανίων η παρέμβασή τους ώστε να λυθεί το πρόβλημα.

Η αδυναμία της ΔΕΗ να καταβάλει τα τέλη προς το Δήμο καθώς με τη σειρά της δεν τα εισπράττει λόγω των χιλιάδων απλήρωτων λογαριασμών δημιούργησε απόκλιση των στόχων στα οικονομικά του Δήμου που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ - εξέλιξη που επισημάνθηκε και από το παρατηρητήριο οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ.

Έτσι σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Κώστας Πρωτοπαπαδάκης έκανε γνωστό ότι θα ζητηθεί το θέμα να ρυθμιστεί θεσμικά μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων του νομού που σε περίπτωση που αναλάβουν μια τέτοια πρωτοβουλία είναι εμφανές ότι θα αφορά το σύνολο των δήμων της επικράτειας.  

Στη συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά στα οικονομικά του Δήμου, με την επισήμανση ότι στα τέλη Ιουλίου θα παρουσιαστεί στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων η ακριβής εικόνα, ενώ στις 31 Αυγούστου, ημέρα που λήγει η θητεία της νυν δημοτικής Αρχής, θα παραδοθεί σε ορκωτούς λογιστές η πλήρης έκθεση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, τα οικονομικά αποθέματα του Δήμου είναι 8,5 εκατομμύρια ευρώ, οι τιμολογημένες υποχρεώσεις για έργα 700.000 ευρώ και τα χρήματα για έργα που υπάρχουν στα ταμεία 1,4 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η δημοτική Αρχή αποπλήρωσε και ποσό 12,5 εκατομμυρίων ευρώ που είχε παραλάβει από την προηγούμενη. Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο που παρουσιάστηκε αφορά την απώλεια εσόδων από τα τέλη στάθμευσης μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, που υπολογίζονται στις 10.000 ευρώ το μήνα .

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News