default-image

"Απαιτείται προσοχή σε εθνικά θέματα μεγάλης αξίας"

Κρήτη
"Απαιτείται προσοχή σε εθνικά θέματα μεγάλης αξίας"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ηλεκτρική ενέργεια, τα θέματα του ορυκτού πλούτου, των υδάτινων πόρων, της ανακύκλωσης των απορριμμάτων και των υδρογονανθράκων, οι πωλήσεις νησίδων και βραχονησίδων, ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, ο εξονυχιστικός έλεγχος των τραπεζών από κρατικό φορέα μεγάλης εμπιστοσύνης, η πολιτική των μνημονίων, η παραμονή ή όχι στο ευρώ, το νομικό καθεστώς όλων των επενδύσεων που γίνονται στη χώρα ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον κατηγορία για αθέμιτο ανταγωνισμό για κάποιες κατηγορίες επιχειρηματιών παλαιών και νέων, και η διαχείριση των θεμάτων αυτών από την κυβέρνηση, ήταν μεταξύ των θεμάτων που ανέπτυξε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο καθηγητής Γιώργος Ζουγανέλης από την Ιαπωνία.

Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ είπε: «Είναι γεγονός πως σε χώρες που απελευθερώθηκε η αγορά ενέργειας αυξήθηκε η τιμή της κιλοβατώρας. Η κατάργηση της Εθνικής Επιτροπής Σχεδιασμού της Ενέργειας που έγινε από το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα, διότι με βάση τις προτάσεις της η κυβέρνηση θα μπορούσε να εκπονήσει σχέδιο πώλησης της "μικρής" ΔΕΗ, αφού το φέρει σε δημόσια διαβούλευση.

Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει να ακολουθεί πιστά τη μνημονιακή πολιτική που έχει συμφωνήσει χωρίς κανένα αντίκρισμα για τη χώρα. Για την αντιπολίτευση έχω αμφιβολίες ότι είναι αντιμνημονιακή».

Αναφορικά με το δημοψήφισμα είπε: «Δημοψήφισμα προκηρύσσεται από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από τα τρία πέμπτα του συνόλου των βουλευτών, ύστερα από πρόταση των δύο πέμπτων του συνόλου και όπως ορίζουν ο κανονισμός της Βουλής και νόμος για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Βουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.

Η διατύπωση της πρότασης και ο χρόνος υποβολής της έχει μεγάλη σημασία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News