default-image

Με εντολή Βορίδη η Παιδοχειρουργική δεν κλείνει (video)

Κρήτη
Με εντολή Βορίδη η Παιδοχειρουργική δεν κλείνει (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και να επιτέλους που μια φορά, μια υπουργική απόφαση μπορεί να αποτρέψει τα χειρότερα… και να αποδειχτεί σωτήρια για την υγεία των πολιτών, πόσω δε μάλλον αν πρόκειται για ευαίσθητες ηλικίες και δη μικρούς ασθενείς. Ο λόγος για το επίμαχο θέμα της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου που μέχρι και χθες όλα τα ενδεχόμενα συνέκλιναν δυστυχώς στο γεγονός ότι κλείνει προσωρινά και μεταφέρεται στη Γενική Χειρουργική.

Το θέμα, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων πιέσεων και αντιπαραθέσεων, έφτασε μέχρι και τα αφτιά του υπουργού Υγείας Μάκη Βορίδη που δίνει οριστική λύση αποτρέποντας έτσι το ενδεχόμενο να μπει λουκέτο σε μία μονάδα που εξυπηρετεί εκατοντάδες ανήλικους ασθενείς από την Κρήτη και όλα τα νησιά του νότιου Αιγαίου.

Με εντολή λοιπόν του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, ολοκληρώθηκε άμεσα η προβλεπόμενη διαδικασία πρόσληψης δύο επικουρικών παιδοχειρουργών, για την ενίσχυση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Οι δύο ιατροί μεταβαίνουν άμεσα στο εν λόγω νοσοκομείο.

Και όλα αυτά ενώ μόλις την περασμένη Κυριακή ο κ. Βορίδης, στο πλαίσιο παρουσίας του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή των Αθηνών, παραδέχτηκε ότι δε γνώριζε ότι κλείνει η Παιδοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Όπως τονίζεται και σε σχετικό δελτίο από την 7η ΥΠΕ Κρήτης, «κατόπιν τούτου η αποφασισθείσα μετακίνηση, προς κάλυψη των εφημεριών της Παιδοχειρουργικής Κλινικής στη Γενική Χειρουργική Κλινική, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί».

Της Βάλιας Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News