Ειδήσεις

Η Κρήτη δοκιμάζει την τύχη της στο 9πλό τζακ ποτ

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 4,5 εκατομμύρια ευρώ κληρώνει σήμερα το Λαϊκό Λαχείο, μετά από 9πλό τζακ ποτ. Το γεγονός έχει "ανεβάσει" τις τελευταίες ημέρες τις πωλήσεις του Λαϊκού σε ασυνήθιστα για την εποχή επίπεδα...

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων ΟΠΑΠ Νομού Ηρακλείου Δημήτρης Πιτουλάκης, είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που καταγράφεται περίπτωση 9πλού τζακ ποτ στο Λαϊκό Λαχείο, με αποτέλεσμα - αν και καλοκαίρι - οι πωλήσεις να έχουν αυξηθεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο ο τρίδυμος λαχνός μοιράζει 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όλα μαζί τα κέρδη υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πελάτες του κ. Πιτουλάκη στεναχωριούνται όταν γίνεται τζακ ποτ. Εκείνος τους εξηγεί πως όσο πιο πολλοί λαχνοί μένουν απούλητοι, τόσο πιο πολλές πιθανότητες υπάρχει να έχουμε τζακ ποτ. Αυτό συμβαίνει όταν κληρωθεί αριθμός που δεν έχει πουληθεί και άρα τα κέρδη μεταφέρονται στην επόμενη κλήρωση.

Τα κέρδη μεταφέρονται στην επόμενη κλήρωση εδώ και 9 εβδομάδες, γεγονός που οφείλεται στο ότι αγοράζονται γενικά λιγότεροι λαχνοί απ' ό,τι στο παρελθόν. Αυτό οφείλεται κατά τον κ. Πιτουλάκη τόσο στην κρίση, όσο και στην εμφάνιση του "ξυστού", που έχει κόψει κέρδη απ' όλα τα άλλα τυχερά παιχνίδια.

Σε κάθε περίπτωση, ο "καλύτερος" μήνας για τα τυχερά παιχνίδια γενικά είναι ο Δεκέμβριος και οι "χειρότεροι" οι μήνες του καλοκαιριού, που η κίνηση πέφτει συνολικά και στην αγορά. Ωστόσο, τώρα, λόγω του 9πλού τζακ ποτ, οι πωλήσεις του Λαϊκού Λαχείου είναι αυξημένες.

«Το καλοκαίρι πάντα υπάρχει μια κάμψη. Αυτήν την περίοδο καταγράφεται αυξημένη κίνηση στα λαχεία λόγω του 9πλού τζακ ποτ, αλλά σίγουρα πάλι όχι τόσο μεγάλη, όπως θα υπήρχε σε εποχές προ κρίσης», σημειώνει ο κ. Πιτουλάκης.

Πιο πολλά δελτία, πιο λίγες εισπράξεις

Ερωτηθείς σχετικά με το εάν - παρά την κρίση - οι Κρητικοί εξακολουθούν να δοκιμάζουν την τύχη τους, ο κ. Πιτουλάκης απαντά καταφατικά: «Σαφώς και εξακολουθούν. Ποιος άλλωστε δε θέλει να φλερτάρει με το όνειρο; Απλώς, εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων του, ο κόσμος ποντάρει μικρότερα ποσά. Γι' αυτό και πλέον στα πρακτορεία έχουμε το εξής παράδοξο: Ενώ υπάρχει μείωση των εισπράξεων, καταγράφεται αύξηση των συναλλαγών. Ο κόσμος έχει διάθεση να παίξει, και παίζει, ρισκάροντας λιγότερο όμως. Γι' αυτό και πάει καλά το ξυστό με τα 3 και τα 5 ευρώ».

Σχετικά με το τι εύχεται ο κ. Πιτουλάκης, μας λέει: «Καλή επιτυχία σε όλους όσοι έχουν αγοράσει Λαϊκό Λαχείο και μακάρι ο πρώτος λαχνός να πέσει στην Κρήτη».

Της Ελένης Σταυρουλάκη

Σχόλια