Ειδήσεις

"Η μουσική ως φάρμακο" από καρδιολόγο του "Ωνάσειου"

Είναι ο άνθρωπος που εφάρμοσε στην Ελλάδα την μουσικοθεραπεία που όλο και περισσότερο κερδίζει έδαφος τόσο στους ασθενείς όσο και στην ιατρική κοινότητα.

Άλλωστε, όπως τονίζει στη συνέντευξη στο Μάνο Δασκαλάκη και στην εκπομπή "Κρήτη Σήμερα", της "ΚΡΗΤΗ TV" η μουσική είναι η τέχνη που μπορεί να αποτελέσει ένα συμπλήρωμα της κλασικής ιατρικής αγωγής όταν ασθενούμε, αλλά και ως μέσον πρόληψης έναντι μελλοντικής νόσησης.

Ο κ. Θανάσης Δρίτσας, καρδιολόγος στο "Ωνάσειο" αλλά και συνθέτης, αναφέρθηκε στο πάντρεμα της αγάπης του προς την ιατρική και τη μουσική, εκεί όπου βασίζει ως επί το πλείστον την δική του ιατρική μεθοδολογία.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι στο "Ωνάσειο" στην καρδιολογία και δη στη ΜΕΘ υπάρχει μουσική υπόκρουση που βοηθά κατά πολύ τους ασθενείς και δη τους χειρουργημένους, χαλαρώνοντας τους και κατεβάζοντας την αδρεναλίνη ενώ μουσική υπάρχει και στα εργαστήρια που πραγματοποιούνται τα test κοπώσεως.

Οι άνθρωποι σε τέτοιες στιγμές αντιδρούν πολύ θετικά στη χαλαρωτική και ήρεμη μουσική στις κακές επιδράσεις του στρες τονίζει ο γιατρός μην παραλείποντας να αναφερθεί και στα οφέλη ενός εμβρύου που ακούσει μουσική και ενώ βρίσκεται στην κοιλιά της μαμάς του  

Αύριο ο κ. Δρίτσας θα βρεθεί σε ειδική εκδήλωση στην Επισκοπή προκειμένου να παρουσιάσει  την ιστορία των μουσικών θεραπειών από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα αλλά και τα ερευνητικά δεδομένα από την δουλειά του στο "Ωνάσειο".

Επιμέλεια: Βάλια Μπούη

Σχόλια