Ειδήσεις

Προετοιμασίες για τον "διωγμό" του διασήμου κροκόδειλου

Η φωτογραφία και το βίντεο του κροκόδειλου που εντοπίστηκε στο φράγμα των Ποταμών στο Ρέθυμνο κατά την περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. έχουν κάνει το γύρω του κόσμου.

Η επιχείρηση απομάκρυνσης του μεγάλου ερπετού αναμένεται να ξεκινήσει την Πέμπτη παρουσία ειδικού ερπετολόγου, ωστόσο χαρακτηρίζεται δύσκολη, καθώς η  έκταση της λίμνης είναι πολύ μεγάλη. 

Το πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της Ελλάδας, έχει εγείρει  την περιέργεια ντόπιων και επισκεπτών που σπεύδουν να τον δουν από κοντά, ενώ η περιοχή έχει κατακλυστεί και από μέσα μαζικής ενημέρωσης από όλο τον κόσμο που επιθυμούν διακαώς  να απαθανατίσουν το ερπετό.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ωστόσο η περιοχή έχει περιφραχθεί και άμεσα τοποθετηθήκαν πινακίδες κινδύνου, ενώ το πρωί του Σαββάτου στον υδροβιότοπο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με συμμετοχή εκπροσώπων του ΟΑΚ, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Φημολογία θέλει τον κροκόδειλο "ξεφορτώθηκε" ο ιδιοκτήτης του, διαπιστώνοντας ενδεχομένως πόσο μεγαλώνει και μην μπορώντας να τον συντηρήσει. Η εκδοχή ωστόσο της ύπαρξης και δευτέρου ερπετού δεν έχει αποκλειστεί. 

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος Εφαρμογών Βιώσιμης Ανάπτυξης Δημήτρης Ψαράςδεν είναι η πρώτη φορά που στην Κρήτη ασυνείδητοι αφήνουν άγρια ζώα ελεύθερα σε κατοικημένες περιοχές.Πριν από μερικά χρόνια άγνωστος είχε αφήσει δύο κροκόδειλους καϊμάνους στην περιοχή του γηπέδου του ΟΦΗ. Ακόμη έχουν εντοπιστεί τροπικά φίδια, αλλά και άλλα ζώα, όπως μεγαλόσωμες ζουρίδες τα οποία φιλοξενούσαν ως κατοικίδια.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια