default-image

"Απογειώνονται" οι αντιδράσεις ενόψει ιδιωτικοποίησης

Χανιά
"Απογειώνονται" οι αντιδράσεις ενόψει ιδιωτικοποίησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε για μια ακόμα φορά η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ περί της έγκρισης από το Ταμείο της σύμβασης για την παραχώρηση των περιφερειακών αεροδρομίων - μεταξύ των οποίων και του Διεθνούς Κρατικού Αερολιμένα Χανίων "Γιάννης Δασκαλογιάννης".

Το θέμα αποκάλυψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής η "ΚΡΗΤΗ TV" και σήμερα υπήρξε ομοβροντία αντιδράσεων. Ο αντιπεριφερειάρχης μάλιστα έδωσε στη δημοσιότητα μια κοινή επιστολή 27 φορέων από τα Χανιά, που στις 14 Μαρτίου είχαν ζητήσει από τον αρμόδιο υπουργό να σταματήσει κάθε διαδικασία που αφορά το "Δασκαλογιάννης". Την επιστολή είχαν συνυπογράψει και όλοι οι δήμαρχοι των Χανίων.  

Τα βασικά επιχειρήματα που αναγράφονται και στην επιστολή είναι:

-Διακινεί περί τα 2 εκατομμύρια επιβάτες με καθαρά έσοδα πάνω από 10 εκατ. ετησίως με διαχρονική αυξητική τάση, χωρίς να επιβαρύνει το δημόσιο προϋπολογισμό.

-Εταιρεία χαμηλού κόστους επέλεξε τα Χανιά για τη λειτουργία της μοναδικής βάσης στην Ελλάδα, προσθέτοντας 500.000 χιλιάδες επιβάτες (αφίξεις-αναχωρήσεις).

-Πολλές εταιρίες με ναυλωμένες πτήσεις (charter) έχουν επιλέξει τον αερολιμένα Χανίων λόγω του χαμηλού του κόστους υπό δημόσιο έλεγχο.

-Η χρήση του αεροδρομίου Χανίων είναι μικτή (πολιτική-στρατιωτική).

Του Αντώνη Νομικού

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News