default-image

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία μικρή ΔΕΗ"

Κρήτη
"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει καμία μικρή ΔΕΗ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βουλευτής Λασίθίου του ΣΥΡΙΖΑ Κωστής Δερμιτζάκης αναφερόμενος στο θέμα της μικρής ΔΕΗ έκανε λόγο για φιλικά ιδιωτικά συμφέροντα  που εξυπηρετούνται με μία τέτοια κίνηση προσθέτοντας ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό του ρεύματος.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Δερμιτζάκη αναφέρει:

 Το νομοσχέδιο για την εκποίηση του 30%  της ΔΕΗ είναι ένα μέρος από την πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου για ξεπούλημα του δημόσιας περιουσίας της χώρας. Εκχωρεί χαριστικά σε «φιλικά» ιδιωτικά συμφέροντα εργοστάσια παραγωγής, λιγνιτωρυχεία, φράγματα, νερό αλλά και 2.000.000 καταναλωτές. Μια τεράστια περιουσία, που φτιάχτηκε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού και τον ιδρώτα και τις αποταμιεύσεις χιλιάδων εργαζομένων στη ΔΕΗ, εκχωρείται με μια διάτρητη διαδικασία και ύστερα από μια συστηματική απαξίωση της εταιρείας.

Θέτει σε κίνδυνο τόσο την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας όσο και την όποια δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης. Οι συνέπειες της αύξησης της τιμής του ρεύματος, που πάντα συνοδεύει την ιδιωτικοποίηση της ενέργειας όπως δείχνει η διεθνής εμπειρία, θα έχει ολέθριες συνέπειες και στην αγροτική παραγωγή αλλά και στη δυνατότητα των φτωχότερων στρωμάτων να έχουν ρεύμα.

Η καθολική αντίδραση της κοινωνίας και των εργαζομένων της ΔΕΗ, ιδίως στις περιοχές που βρίσκονται οι μονάδες που ιδιωτικοποιούνται, εξηγεί τον πανικό της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου και την άρνηση τους να δεχτούν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ» που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ένα παλλαϊκό κίνημα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ γεννιέται και με την υποστήριξη ευρύτατων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων μπορεί να σταματήσει τα σχέδια τους. Η πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος μπορεί να γίνει η αφετηρία συμπαράταξης της κοινωνίας για την αποτροπή αυτού του εγκλήματος. Καλούμε κάθε πολίτη αυτής της χώρας σε συμπαράταξη για την υπεράσπιση  του δημόσιου πλούτου της πατρίδας.

Η θλιβερή εικόνα των υποστηρικτών της κυβέρνησης και η αθλιότητα των επιχειρημάτων τους στο δημόσιο διάλογο (μπορούμε να ζήσουμε με λάμπες…!!) εξηγεί τόσο τις κοινοβουλευτικές μεθοδεύσεις όσο και την αυταρχική επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ που προασπίζονται τον δημόσιο χαρακτήρα της εταιρείας και το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος. Χωρίς την παραμικρή αιδώ, αλλάζουν τις πιο κατηγορηματικές τους δεσμεύσεις και ξεδιάντροπα μας λένε ότι απλά … μας κορόιδευαν. Απέναντι στα επιχειρήματα και τις ανάγκες της κοινωνίας μόνο τον αυταρχισμό μπορούν να χρησιμοποιήσουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει τη δημιουργία της λεγόμενης «Μικρής ΔΕΗ», την εκποίηση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ από το ΤΑΙΠΕΔ, την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και θα αποκαταστήσει το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ και τη δυνατότητα όλων των πολιτών να έχουν πρόσβαση στο κοινωνικό αγαθό του ρεύματος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News