default-image

Πορεία σήμερα στα Λιοντάρια ενόψει της δίκης

Κρήτη
Πορεία σήμερα στα Λιοντάρια ενόψει της δίκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα Λιοντάρια και στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου θα διαδηλώσουν στις 7 σήμερα το απόγευμα τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Ηρακλείου στη ΒΙΟΜΕ, σε μια κίνηση συμπαράστασης ενόψει της αυριανής δίκης μεταξύ της εργοδοσίας της επιχείρησης και των εργαζομένων.

«Η Φίλκεραμ Τζόνσον, που με δάνεια καταχρέωσε τη μέχρι πρότινος κερδοφόρα θυγατρική της, τη ΒΙΟΜΕ, πτωχεύει το 2011. Μην μπορώντας όμως να αντεπεξέλθει στα χρέη της, και με τους 70 εργαζόμενους τέσσερις μήνες ήδη απλήρωτους, η εργοδοσία αποφασίζει να εγκαταλείψει το εργοστάσιο. Τα έτη 2011 και 2012 το σωματείο των εργαζομένων, έχοντας προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας, βρισκόταν καθημερινά στο εργοστάσιο, για να αποτρέψει το ξεπούλημά του αλλά και για να συντονίσει τη συνέχεια του αγώνα.

Το Φεβρουάριο του 2013, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του σωματείου των 40 εργαζομένων στη ΒΙΟΜΕ και με βασικό σύνθημα "δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς", το εργοστάσιο επαναλειτουργεί στα χέρια των εργαζομένων και ξεκινά να παράγει οικολογικά καθαριστικά. Σήμερα, με δικαστική προσφυγή που κατατέθηκε ξαφνικά, επιχειρείται η επιστροφή της εξαφανισμένης εδώ και 2,5 χρόνια εργοδοσίας της ΒΙΟΜΕ στη διοίκηση του εργοστασίου.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ, οι οποίοι με το μαχητικό αγώνα τους και την προσπάθειά τους να λειτουργήσουν οι ίδιοι το εργοστάσιο έχουν βάλει φραγμό στην εργοδοτική λεηλασία», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News