default-image

Συνεδριάζει το Eurogroup

Οικονομία
Συνεδριάζει το Eurogroup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το Eurogroup, με πρώτο θέμα στην ατζέντα το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδας.

Το  Eurogroup αναμένεται να ανάψει και το πράσινο φως για την εκταμίευση της πρώτης υποδόσης του 1 δισ. ευρώ.

Το παρόν στη συνεδρίαση αναμένεται να δώσει και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και θα ενημερώσει, παρουσία των εκπροσώπων της τρόικας, το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της ζώνης του ευρώ για τα προαπαιτούμενα που υλοποίησε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδούβελης αναμένεται να διαβεβαιώσει πως τα υπόλοιπα έξι προαπαιτούμενα μέτρα που συνδέονται με την δεύτερη υποδόση του 1 δισ. ευρώ θα εφαρμοσθούν πριν τα τέλη Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι, σ' αυτά περιλαμβάνονται το ζήτημα της «μικρής ΔΕΗ» και η εκκαθάριση όλων των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου προς την ΔΕΗ, η συγχώνευση υπό το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) όλων των Επικουρικών Ταμείων, η εφαρμογή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος (από 1.1.2015) για όλα τα ταμεία που δεν ανήκουν στο ΕΤΕΑ, η ψήφιση του νόμου για τα δάση, η μείωση των διοικητικών βαρών στο Δημόσιο και η κατάργηση φόρων υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τις επικουρικές συντάξεις.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει το Eurogroup για την πρόθεση της Ελλάδος να εξέλθει στις αγορές με την έκδοση τριετούς ομολόγου, αλλά και για τις αλλαγές που επιθυμεί να κάνη η κυβέρνηση στο πρόγραμμα προσαρμογής και οι οποίες θα εξετασθούν κατά τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα στο διάστημα 9 -18 Ιουλίου.

Στο Eurogroup θα εξετασθούν ακόμη η πορεία υλοποίησης της τραπεζικής ένωσης, αλλά και ζητήματα σχετικά με μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη που αποσκοπούν στην μείωση της υψηλής φορολόγησης της εργασίας και στην προώθηση της απασχόλησης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News