Ειδήσεις

Τουριστική και εκπτωτική πόλη το Ηράκλειο

Γενναίες εκπτώσεις μέχρι και 50% αναμένονται στην αγορά από τις 15 Ιουλίου. Την ημέρα αυτή ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι τις 30 Αυγούστου. Εκπτώσεις όμως θα έχουν και οι τουρίστες, και ήδη από αύριο Τρίτη και κάθε Τρίτη μέχρι και το Νοέμβριο καθιερώνεται το Ηράκλειο τουριστική και εκπτωτική πόλη, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανόλης Κουμαντάκης. Μάλιστα, θα υπάρχουν στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου και δρώμενα για χάρη του τουρισμού κρουαζιέρας!

«Το λιανικό εμπόριο και οι αγορές του βιώνουν εδώ και αρκετά χρόνια πολύ δύσκολες στιγμές. Το καινούργιο οικονομικό μοντέλο που επιβάλλουν οι δανειστές και οι αγορές στη χώρα μας δε συμπεριλαμβάνει το λιανικό εμπόριο στους σχεδιασμούς του και γενικότερα η οικονομική πολιτική που ασκείται έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των αγορών. Η αντίδραση η δική μας σε όλα αυτά δεν έχει και πολλές επιλογές. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρο το μοναδικό πυλώνα που έχει απομείνει στην οικονομία μας, που είναι ο τουρισμός», τόνισε ο κ. Κουμαντάκης.

Για το λόγο αυτό, όπως χαρακτηριστικά είπε, «έχουμε σχεδιάσει στο Ηράκλειο και πραγματοποιούμε μια μεγάλη προσπάθεια αυτήν την περίοδο, να αξιοποιήσουμε όσο μπορούμε με συγκεκριμένες δράσεις τον κρουαζιεροπλοιακό τουρισμό και επιπλέον ήδη από αύριο Τρίτη και κάθε Τρίτη μέχρι και το Νοέμβριο θα καθιερώσουμε το Ηράκλειο τουριστική και εκπτωτική πόλη, όπου την ημέρα αυτή οι εμπορικές επιχειρήσεις θα κάνουν στους τουρίστες εκπτώσεις, σε συνδυασμό με διάφορα καλλιτεχνικά γεγονότα που θα γίνονται στους δρόμους».

Ο στόχος, όπως είπε ο κ. Κουμαντάκης, είναι η ημέρα αυτή να καθιερωθεί για πάντα σαν τουριστικό γεγονός παγκοσμίως. «Επιπλέον, από τις 15 Ιουλίου ξεκινά η μεγάλη εκπτωτική περίοδος έως τέλος Αυγούστου, όπου οι εμπορικές επιχειρήσεις συναισθανόμενες την κρίση στην ελληνική κοινωνία και μέσα στο πλαίσιο ότι στην κρίση αυτή πρέπει να αλληλοβοηθούνται οι κοινωνικές ομάδες. Η δική μας βοήθεια θα είναι να προσφέρουμε μεγάλες εκπτώσεις για να μπορέσουν οι πολίτες να καλύψουν τις ανάγκες τους. Από την αρχή θα ξεκινήσουν τα καταστήματα δυναμικά», κατέληξε ο κ. Κουμαντάκης.

Της Ιωάννας Βλαχάκη

Σχόλια