Ειδήσεις

"Μόνο με τη φυσική μου εξόντωση θα πάψω να μιλώ" (Ηχητικό)

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, έκανε δημόσια παρέμβαση στην αντιπαράθεση της ευρωβουλευτού του ΔΗΣΥ Ελένης Θεοχάρους με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Εξωτερικών της ελληνικής κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.  

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης σε ομιλία του, αφού διαβεβαίωσε ότι «οι συνεργασίες που αναπτύσσουμε με τρίτες δυνάμεις και πολύ περισσότερο με τη μητέρα πατρίδα είναι άψογες και άριστες», προέβη σε άλλη μια έκκληση στέλνοντας το δικό του μήνυμα: «Ας αποφύγουμε τους πειρασμούς που μπορεί να μολύνουν μιαν παραδοσιακή δεδομένη στάση στήριξης από πλευράς της Ελλάδας».  

Πάντως, ευθύνες στον Αντώνη Σαμαρά για τη στάση και τις επικρίσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου εναντίον της καταλόγισε η ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ Ελένη Θεοχάρους, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παύσει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών.

«Δεν έκανα κριτική σε κανένα, ερώτησα - κατέθεσα - αν η Ελληνική Προεδρία θα λάβει μέτρα, ως έμπρακτη αλληλεγγύη για την Κύπρο, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις των Τούρκων σε βάρος της Μεγαλονήσου», είπε σήμερα η ίδια στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη. «Ζήτησα την παραίτηση του κ. Βενιζέλου ως έχω δικαίωμα να το πράξω», ανέφερε.

Σχόλια