Ειδήσεις

Πιάνουν δουλειά οι δημοτικοί αστυνομικοί

Διαθεσιμότητα τέλος για περίπου 1.453 πρώην δημοτικούς αστυνομικούς απ' ολόκληρη την Ελλάδα (οι 60 από την Κρήτη). Στις υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. έδωσαν το "παρών" σήμερα όσοι μετατάχθηκαν στο σώμα στο πλαίσιο της κινητικότητας, μετά από 9 μήνες στη διαθεσιμότητα.

Με περιορισμένη χαρά και όχι απόλυτα ικανοποιημένοι δέχτηκαν αυτήν την απόφαση, όπως τόνισε τόσο ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου και πρώην δημοτικός αστυνομικός Γιώργος Στρατήγης, όσο και ο πρώην συνάδελφός του Γιάννης Ψαρράς, καθώς 11 άτομα σε επίπεδο Κρήτης κινδυνεύουν με απόλυση, αφού ξεπερνούν το ηλικιακό όριο και δεν τους δίνεται η δυνατότητα ούτε για πρόωρη συνταξιοδότηση.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί εμφανίστηκαν στις υπηρεσίες που θα τοποθετηθούν, προκειμένου να υποβάλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να αναλάβουν τα νέα τους καθήκοντα.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, σε όλη την Κρήτη οι περίπου 60 πρώην δημοτικοί αστυνομικοί που θα ενταχθούν στην ΕΛ.ΑΣ. θα τοποθετηθούν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο διαφοροποίησης, ως έξης:

Αστυνομικά Τμήματα Ηρακλείου

16

Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου

14

Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας

1

Αστυνομικό Τμήμα Καστελίου

3

Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών

1

Αστυνομικά Τμήματα Ρεθύμνου

3

Αστυνομικά Τμήματα Χανίων

14

Αστυνομικό Τμήμα Νέας Κυδωνίας

1

Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου

1

Αστυνομικό Τμήμα Κρυονερίδας

1

Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Νικολάου

1

Αστυνομικά Τμήματα Ιεράπετρας

3

Αστυνομικά Τμήματα Σητείας

3

Χωρίς στολή

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται tovima.gr, μέχρι να αποφασιστεί πόσοι τελικά θα παραμείνουν και ποιες θα είναι οι αρμοδιότητές τους, όσοι πάνε σε αστυνομικά τμήματα θα χρησιμοποιηθούν για μικτές περιπολίες μαζί με αστυνομικούς ή ειδικούς φρουρούς στο πλαίσιο ελέγχων για διάφορα αδικήματα όπως παραεμπόριο, ενώ όσοι παρουσιαστούν σε τμήματα Τροχαίας θα συνδράμουν σε περιπολίες για βεβαιώσεις παραβάσεων, όπως στάθμευσης κ.τ.λ.

Ωστόσο σε σχετική διαταγή αποσαφηνίζεται ότι για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η προσωρινή τοποθέτησή τους δεν μπορούν να υπογράφουν παραβάσεις που βεβαιώνονται, ενώ παλαιότερα έχει διευκρινιστεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ότι δεν προβλέπεται οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί να οπλοφορούν.

Επιπλέον προσωρινά θα φορούν την ίδια στολή με αυτήν που είχαν όταν υπηρετούσαν στη Δημοτική Αστυνομία χωρίς τα διακριτικά, που θα τα αντικαταστήσουν με αυτό της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σχόλια